fbpx

Салата с миди

  By vdahnovenia  ,   

февруари 26, 2018

 

  • Cook: 10 mins

Ingredients

1 kg сварени на пара и изчистени от черупките миди

1 глава лук

1/2 връзка магданоз

1– 2 чушки

сокът на ½ лимон

Directions

1Когато варя мидите, винаги овкусявам с пресен копър, така че моите миди предварително са леко овкусени. При избора им хората гледат дали са едри, или са дребни. Баща ми, когато се случи да купя някои дребни миди, ми казва „Не купувай повече от там“. Аз гледам само едно – дали мидите са пресни! Отделно ми е важно да не са от ферма, да не са мокрени и/или обработвани по някакъв начин в последствие и да имат вкус. За мен това е водещото. А кое е водещо за вас?

2Е, останалото е лесно. Нарязвате лука и чушките на кубчета, магданоза на дребно. Поливате с току-що изцеден лимонов сок и разбърквате. По желание добавятемалко сол и зехтин, но на мен ми е много вкусно и само с лимонов сок. Все пак мидите си имат естествено високо съдържание на сол.

Е, мисля че вече можем да открием летния сезон. С тази идея споделям една семпла и много вкусна салата, която е тип основно ястие. Салатата е вариация на класическата миди с лук, която много често се поднася с майонеза. Обикновено хората не желаят да прескачат майонезата, защото „ставало по-вкусно“.  Е, аз ви казвам, че за да стане „по-вкусно“ едно ястие, салата или каквото там правите, е нужно и желание, и настроение за готвене, нужно е положителна нагласа, но разбира се, най-нужно е изходният ви материал да е добър.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Меню