Сладоледен шоколадов фъдж

  By vdahnovenia    

февруари 22, 2018

Е, ще готвим ли?

  • Cook: 15 mins

Ingredients

2 плода авокадо, спокойно можете да замените с банан

2 с.л. кокосово масло

3 с.л. какао

3 с.л. рожково брашно

2 с.л. сусамов тахан

2 с.л. конопен протеин – не е задължителен, аз го слагам най-вече заради злоядия ми син, така съм сигурна, че получава поне малко протеин, но и защото обожавам ореховия му вкус

подсладител по избор и в количеството, което желаете(в случая аз използвах суров мед, който е и доста подходящ, защото придава плътна консистенция, но можете да използвате и фурми със същия успех или петмез от фурми)

шепа орехи за поръсване

Directions

1Смачквате авокадото на пюре и добавяте останалите съставки без орехите. Можете да използвате вилица или пасатор, а може и просто да сложитевсичко в блендера и да смесите.

2Изсипвате съдържанието в подходяща тавичка за замразяване, поръсвате с орехите отгоре и прибирате в камерата. Консумирате добре замразено и в приятна компания!

Една рецепта, сътворена... без рецепта. Просто оглеждане на наличните продукти и проба дали може да се сътвори нещо с тях. Обичам такива игри, карат те да мислиш, да излезеш от шаблона. Показват ти, че можеш да готвиш и без да ставаш роб на дебелите готварски книги, тефтера с рецепти или мъмрещите предписания на поредния „велик” шеф готвач. Естествено, суровата кухня има това огромно предимство. Не можем да сме толкова уверени в печенето на сладкиши, но и там съм се справяла много добре неведнъж. А като си спомня колко трагични бяха първоначалните ми опити..., никога няма да забравя едни бухтички, твърди като фризбита, но за тях ще споделя друг път. Важното е да не се отказвате! И да си доказвате, че можете да надскочите себе си! Във всяко едно отношение!

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Меню