Една рецепта, вдъхновена от книгата на Рафаел Келман „Микробиом диета“, с лека адаптация от нашата кухня.
Тази плодова комбинация е предвидена за едно сладко начало на деня. Джинджифилът прекрасно укрепва храносмилането, а и е естествено противовъзпалително средство, както и натурален фетбърнър. Повече по темата виж тук и тук. Плодовете са богати на витамини, минерали и ензими. Бадемовото масло пък добавя порция полезни за здравето на клетките и мозъка мазнини. Също така смутито е заредено с натурален, противовъзпалителен протеинов прах за енергия.
Сега е сезонът на ягодите, така че добавяй смело. Когато са извън сезон, винаги можеш да използваш замразени или да ги замениш с ябълки или друг подходящ плод.
Ingredients
4 големи зрели ягоди
1 голям портокал, фреш или нарязан на парченца и с отстранени семки
1 зряла нектарина или ябълка, обелена и почистена - зависи кое е в сезон
3 кубчета лед
1 ч.л.обелен корен джинджифил
1 ч.л.корен куркума или същото количество куркума на прах
1 ч.л.чаена лъжичка бадемово масло
2 с.л.грахов протеин на прах
1 ч.л.канела на прах
Directions
Постави всички продукти в блендера и пюрирай. Наслади се веднага.
Освен че е много енергизиращо, това смути е и много вкусно. И още, то ти помага да:
се справиш по-лесно с възпаленията;
гориш повече мазнини;
укрепиш имунната си система;
си осигуриш оптимална доза лесно смилаем противовъзпалителен протеин;
балансираш кръвната си захар, заради перфектния баланс между въглехидрати, протеини и мазнини, но и заради съдържанието на канела.
Пробвай тази рецепта у дома и ми сподели в коментар дали ти допада. За мен това е поредната рецепта, изразяваща най-точно концепцията на „Вдъхновения“, а именно, че здравословното хранене може и да е вкусно. Но и да носи множество лечебни ползи за организма.
Желая ти много слънчев ден
Борислава Люцканова
създаел на издателство "Вдъхновения"