Супер лесен хрупкав шоколад

  By vdahnovenia  

февруари 22, 2018

Е, ето ви и рецептата, в случай че решите да се престрашите за този супер вкусен шоколад!

Ingredients

Продукти за хрупкавия пълнеж:

50 g сурови какаови зърна

50 g грама сушени черници + още 10-ина за поръсване

40 g кокосов чипс или кокосови стърготини + още 5 грама за поръсване

няколко натурални фурми, ако желаете шоколадът да е по-сладък

Продукти за основата:

100 g сурова какаова паста

100 обезкостени фурми – около 10 – 12 броя

Directions

За хрупкавия пълнеж:

1Смелете в кухненски робот какаовите зърна. (Ако желаете да пропуснете тази процедура, можете да използвате счукани какаови зърна.) Когато са достатъчно натрошени, отворете и оберете по-едрите частици от външните обелки на какаото. Не се притеснявайте, че по-малките парчета от люспите ще останат – те са богати на фибри!

2Добавете останалите съставки и продължете меленето, докато получите желаната големина на парченцата. Оставете готовата смес настрани и пригответе основата.

За основата:

1Настържете какаовата паста с помощта на остър нож и сложете на котлона на водна баня да се разтопи. Дайте си малко повече време и внимавайте да не заври водата, за да не нагреете прекалено много какаовата паста.

2През това време смелете фурмите в кухненски робот (или с пасатор, ако не разполагате с кухненски робот).

3Когато пастата се размекне, добавете я към фурмите и смелете отново. По този начин ще получите основата за шоколада. Когато сте готови, добавете хрупкавия пълнеж. Пуснете робота за малко, колкото да се размесят продуктите. Получената смес можете да направите на шоколадови блокчета или на бонбони, които да оваляте в какао на прах. А защо не и двете.

Определено не е за вярване, че можем да отмятаме безумно дългия списък със задачи (а само този, който е правил нещо подобно и е вървял по пътя на създаване на нещо ценно и голямо, може да си представи колко безбройни са детайлите), докато се забавляваме! Днес сме на обичайното място – Старбъкс, на любимия чай и на шоколад, разбира се.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Меню