Сурови веган шоколадови бонбони без захар

surovi-bonboni

Време е за Сурови веган шоколадови бонбони без захар!

Шоколадът е най-вдъхновяващата и най-желана храна на света. Обикновено обаче върховното удоволствие от консумацията му е последвано от досадни мисли за калории, кръвна захар, килограмии и т.н.

Представи си мек, сладък и плътен шоколад, който можеш да консумираш с удоволствие и без досадни мисли за калории, кръвна захар, килограми и т.н. Шоколад, който можеш да консумираш без угризения и без притеснения! Шоколад, от който няма да пълнееш и да имаш здравословни проблеми, а тъкмо обратното. Шоколад, който освен чувствена наслада ти носи и много, много реални здравословни ползи.

Това е истинският натурален суров веган шоколад. Да, разбира се, вече можеш да си го купиш в повечето биомагазини, но защо да не пробваш да си го направиш самостоятелно у дома! Без да правиш компромис с вкуса, качеството и насладата.

Прочети още: Хрупкави бисквити с фъстъчено масло и шоколадов топинг

Необходими продукти:

  • 200 грама какаова паста
  • 50 грама какаово масло
  • 1 чаена лъжичка течен екстракт от ванилия
  • 50 милилитра кленов сироп
  • 1/4 чаена лъжичка сол
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за охлаждане в хладилник: 20 мин.

Начин на приготвяне:

  1. Разтопи какаовата паста и какаовото масло в дехидратор или на водна баня. За да разтопиш на водна баня, постави малка тенджерка с вода на котлона. Отгоре постави голяма купа. Целта е купата да покрие ръбовете на тенджерата, като не се допира до водата. Следи водата да не завира. Само след няколко минути ще имаш готов разтопен шоколад. За да си сигурна, че шоколадът ти ще остане суров, е добре да ползваш термометър. Следи да не се загрява над 45 градуса. Добави какаовото масло. Продължи затоплянето до пълното разтопяване на какаовата паста и какаовото масло.
  2. Добави останалите съставки и продължи да бъркаш на водна баня. Трябва да получиш гладка, плътна, хомогенна и лъскава смес. За да пробваш дали е готова, капни 1 капка на пергаментова хартия и прибери в хладилника. Ако капката остане гладка и лъскава, значи имаш идеално темпериран шоколад. Сипи в желаните форми, като внимаваш те да са чисти и сухи, и прибери в хладилник.
  3. Поднеси с много удоволствие!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed