

Цветни палачинки
януари 12, 2018
На всеки му се случва да зацикли с менюто. Ежедневните задачи ни увличат и често избираме между рецепти, които изискват минимум усилия и време. Харесваме си 4 – 5 и ги въртим в различна последователност и комбинативност. Да не говорим за хората, които по принцип не обичат да експериментират и да готвят. Оказва се обаче, че варианти за разнообразяване на менюто има колкото искаш, при това не особено трудоемки, стига само да можеш да разчупиш стереотипа. Но по-важното ми откритие днес, е, че ако сте зациклили с менюто, то неминуемо сте зациклили и в някоя друга област от живота си. Помислете, огледайте се и поработете върху себе си.
Междувременно да спретнем едни цветни палачинки.
- Cook: 20 mins
Ingredients
Продукти:
2 чаши брашно по ваш избор. Аз бих ви препоръчала да е 1 част био царевично брашно (заради ГМО-то в царевицата) и и 1 част безглутеново и/или от лимец, но вие можете да го направите с каквото обичате
1 яйце – по желание, но задължително да е от свободно отглеждани кокошки
Directions
1Ако ще ползваме яйце, го разбиваме в купа, добавяме водата и брашното и разбъркваме добре. Когато получим хомогенна смес, добавяме моркова, копъра и лука и отново разбъркваме.
2Печем малки палачинки в намаслен с краве или кокосово масло тиган или изсипваме цялата смес в тава, постлана с хартия за печене. Печем при 180 градуса до готовност.