fbpx

Шоколадови барчета

  By vdahnovenia    

януари 15, 2018

Днес съм ви подготвила нещо типично в стила на Вдъхновения.

Чудили ли сте се какво да правите с остатъка (пулпата) от ядковото си мляко. Да, вече уточнихме, че можете да направите бонбони, ядково брашно и т.н., но колкото и да са ми любими бонбоните, не винаги имам време и настроение да ги въртя на ръка. А и често ни трябва разнообразие и от здравословна гледна точка и просто така, за да поглезим сетивата си.

Ако имате и малки деца, опаковането на готовите десерти по този начин ще отклони (поне временно) вниманието им от лъскавите опаковки.

Е, да започваме.

  • Cook: 20 mins

Ingredients

Продукти:

2 чаши остатък (пулпата) от ядковото ви мляко. Ако не разполагате с такъв, просто смелете 2 чаени чаши от любимите ви ядки. Аз използвах бадеми и лешници

1 чаша пресни фурми, почистени от костилките

2 с.л. какао

2 с.л. сусамов тахан

1 ч.л. мака (по желание)

2-3 с.л. кокосови стърготини за поръсване

1 с.л. брашно от коприва (по желание)

Directions

1Слагаме всички съставки в блендера и миксираме на висока скорост. Когато сместа се събере на топка, значи сме получили консистенцията на тесто.

2Изсипваме сместа върху пергаментова хартия или такава за печене и поръсваме с кокосовите стърготини. Завиваме с хартията и с нейна помощ оформяме правоъгълник, за да можем, когато се охлади да го нарежем напречно и да получим малки шоколадови барчета.

3Внимание! Сместа няма да се стегне като твърдостта на шоколад. Барчетата ще останат по-меки, но това в никакъв случаи няма да повлияе вкуса им.

4Охлаждаме за около 15 – 20 минути, нарязваме на парчета и се залавяме с опаковането. Или просто сервираме. Вие решавате. Добър апетит!

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Меню