

Шоколадови барчета
януари 15, 2018
Днес съм ви подготвила нещо типично в стила на Вдъхновения.
Чудили ли сте се какво да правите с остатъка (пулпата) от ядковото си мляко. Да, вече уточнихме, че можете да направите бонбони, ядково брашно и т.н., но колкото и да са ми любими бонбоните, не винаги имам време и настроение да ги въртя на ръка. А и често ни трябва разнообразие и от здравословна гледна точка и просто така, за да поглезим сетивата си.
Ако имате и малки деца, опаковането на готовите десерти по този начин ще отклони (поне временно) вниманието им от лъскавите опаковки.
Е, да започваме.
- Cook: 20 mins
Directions
1Слагаме всички съставки в блендера и миксираме на висока скорост. Когато сместа се събере на топка, значи сме получили консистенцията на тесто.
2Изсипваме сместа върху пергаментова хартия или такава за печене и поръсваме с кокосовите стърготини. Завиваме с хартията и с нейна помощ оформяме правоъгълник, за да можем, когато се охлади да го нарежем напречно и да получим малки шоколадови барчета.
3Внимание! Сместа няма да се стегне като твърдостта на шоколад. Барчетата ще останат по-меки, но това в никакъв случаи няма да повлияе вкуса им.
4Охлаждаме за около 15 – 20 минути, нарязваме на парчета и се залавяме с опаковането. Или просто сервираме. Вие решавате. Добър апетит!