fbpx

„Шоколадови бисквити“

  By vdahnovenia    

януари 12, 2018

Много често слушам дежурни, абсолютно неосъзнати и необосновани оправдания за това колко е трудно да се храниш здравословно, защото:

  • изисква много време,
  • много е скъпо,
  • продуктите се намират много трудно,
  • „просто много обичам шоколад!” и какво ли още не!

Както знаете, моите любимите рецепти са от типа раз-ва-три. Ето поредната от серията. Лесни бисквити само с 3 съставки! Реденето и печенето зависят изцяло от вашата организация и техническо оборудване, но на мен ми отнема общо 20 минути! Е, вие избирате дали да се оправдавате, или да им се насладите!

  • Cook: 20 mins

Ingredients

Продукти:

4 презрели банана

300 g (малко повече от половин пакет) фини овесени ядки

3-4 с.л. рожково брашно - по желание. Можете да го пропуснете и да останете само с банановите бисквити.

Directions

1Малко пояснения как точно изчислявам цената на продуктите, защото наистина не смятам, че да се храниш здравословно е чак толкова скъпо! 4 презрели банана можете да купите от щанда за промоциите за точно 1 лев. Защо да използвате точно презрели банани? Ами защото са много, много по-сладки и вкусни. Просто в случая ниската цена е един страхотен бонус! 300 грама овесени ядки –аз си купувам био овесени ядки 500 грама за точно 2,65 лева. Тоест 300 грама са 1,59 3 – 4 лъжици рожково брашно– ами да, не е от най-евтините продукти, но се използват 3 супени лъжици. Неговата цена е около 8 лева за килограм – забележете обаче, че на вас Ви трябват около 3-4 супени лъжици, което е доста по-малко от 100 грама. А 100 грама рожково брашно са по-малко от 90 стотинки. Е, цената на една доза бисквити е по-малко от 4 лева! Разбира се, всички знаем, че ако търсим оправдания, винаги ще ги намерим, както и ако искаме да направим или променим нещо, просто ще намерим начин!

2Смачкваме бананите с вилица. Не използвайте блендер или миксер, защото не става вкусно. Не е проблем, ако останат малки парченца от бананите, на мен лично много ми харесва. Добавяме ядките и рожковото брашно и разбъркваме. Върху хартия за печене слагаме по 1 лъжичка от сместа и оформяме кръгла бисквитка. Печем на предварително загрята до 200 градуса фурна или сушим в дехидратор за напълно здравословни бисквити. Успех!

00:00

1 Review

Йоанна

август 13, 2018

Здравейте, искам само да попитам – колко време се пекат бисквитите?

All fields are required to submit a review.

Меню