Шоколадови бонбони с мака и портокал

шоколадови бонбони с мака

Както вече споменах, възстановяваме архива на блога. Рецептата която споделям днес е една от любимите ми. Спомням си, че я правих за именния ден на дъщеря ми, когато беше на 3, което означава че е било точно пролетта преди 10 години. А снимката е правена на излета, който си направихме тогава.

Оставям рецептата така както е в оригинал, както и текста към нея. Въпреки, че бих променила някой моменти към днешна дата, но не и по рецептата. Съчетанието на мака, портокал и шоколад в точно тази комбинация и точно в тези шоколадови бонбони е перфектно балансирано за истински вкус и удоволствие. Към нея се връщам винаги когато искам да направя вкусни, ароматни и изпитани бонбони. Точно покрай нея открих, че ни липсват рецепти. Е, към днешна дата бих добавила 1-2 или по-скоро 3-4 капки етерично масло от портокал, но и без си стават чудни, ароматни и засищащи.

 

Основното, което бих променила в описанието е употребата на думата страхотно. Не я използвам вече! Както и едва ли знаеш, че всичко, което публикуваме в последните 4-5 години минава през специална проверка за тази дума! Т.е. проверката се състои в това думата да не присъства в книгата. Някой следващ път ще ти разкажа защо за мен е важно тази дума да не присъства и в моя речник, нито в книгите на Вдъхновения.

Оригиналната рецепта и пост от преди 10 години

Има толкова настроение във всички пролетни празници, но Цветница определено ми е любимият.

Ето едни страхотни бонбони, подходящи както за официални поводи и семейни тържества, така и за хапване сред природата. А защо не и просто така, у дома в компанията на любимите хора.

Въоръжете се с малко търпение, защото шоколадовият кувертюр изисква малко повече време, но усилията определено си заслужават.

Необходими продукти за шоколадови бонбони с мака и портокал:

  • 2 чаени чаши смлени на брашно бадеми
  • 3 супени лъжици какао
  • 1 чаена чаша фурми
  • 1 – 2 супени лъжици кленов сироп, сироп от агаве или мед
  • 1 супена лъжица сок от портокал
  • 2 супени лъжици какаово масло (можете да го замените с кокосово)
  • кората на 1 биопортокал (или обикновен, но предварително накиснат в сода и оцет)
  • 1 чаена лъжичка мака
  • 1 чаена лъжичка ванилия
  • 1 доза темпериран шоколад

Начин на приготвяне на шоколадовите бонбони с мака и портокал

Оформи на ръка шоколадовите бонбони и охлади.

През това време темперирай шоколада. Извади трюфелите и ги подреди върху хартия за печене. Полей трюфелите с шоколада, като за целта използваш малка лъжичка. Ако отстрани са останали дупки, можете да ги попълниш с помощта на лъжичката. Просто потопи лъжичката в шоколада и допри мястото, където желаеш да попълниш. А можете и да оставиш дупките просто така, за да могат да се проследят капките шоколад.

Охлади и поднеси с много настроение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed