Шоколадов салам с оризово мляко и крекери от кестенов цвят

  By vdahnovenia  ,   

януари 15, 2018

  • Cook: 20 mins

Ingredients

Продукти:

100 ml оризово мляко

2 с.л. брашно от рожков

2 с.л. какао на прах*

3 с.л. разтопено какаово масло

200 g овесени ядки (аз използвах такива без глутен)

1/4 пакетче натрошени крекери от кестенов цвят

3-4 капки ванилова есенция

100 g орехи

Directions

1Смелете овесените ядки на брашно и ги накиснете в млякото. Смелете орехите и ги добавете към овесените ядки в млякото.

2Прибавете всички останали съставки и разбъркайте до получаване на мека еднородна смес, подобна на тесто.

3Сложете тестото върху пергаментова хартия и оформете в равномерна кръгла форма.

4Сложете в хладилника за минимум 10-15 минути да стегне.

5Поднесете нарязано на парчета с дебелина половин сантиметър.

Спомням си много добре как, когато бях малка, с баба ми правихме сладък салам. Много обичах да ѝ помагам в кухнята, а когато резултатът беше вкусен и сладък, бях двойно по-щастлива.

Тези дни една приятелка ми върна спомена за сладкия салам, който, разбира се, исках да направя и за децата си.

Ето и съвременния прочит на една класическа рецепта.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Меню