Бадемови барчета с фурми

bademovi-barcheta-s-furmi

Днес сме щастливи да ти споделим една рецепта от книгата на Изабела Уенц “Хашимото: хранителна фармакология“. Но не просто една рецепта, а рецепта, представена и от друга любима наша авторка, Дени Георгиева от  Healthy with Deni. Вече познаваш Дени и нейната прекрасна, красива, вкусна и полезна книга „Нисковъглехидратно хранене за всеки ден“. Повече за нейния личен опит с начините да подобри здравето си чрез храненето и каква полза е извлякла лично тя от препоръките на Избела Уенц можеш да прочетеш тук.

Искрено се надяваме историята на Дени да те мотивира да подобриш здравето си и ти! Защото можеш и защото го заслужаваш! И защото може и да е вкусно, а не да е свързано с лишения и купища трудна за преглъщане храна. А ето и какво казва тя за рецептата за Бадемови барчета с фурми:

Избрах тази рецептата, въпреки че по принцип фурмите не са сред често използваните от мен продукти и ги намалих от посочените в основната рецепта. Тук е моментът да кажа, че вкусът се възпитава. Когато започнем да се храним с истински, пълноценни храни, започваме да изпитваме по-малко нужда от заместители и/или стимуланти, каквато е захарта, пък била тя и от фурми. В новата си книга Изабела ни обръща специално внимание точно на този факт. Така че препоръката ми е да започнете да намалявате постепенно захарта (дори и от натурални източници, като фурмите) в рецептите си и с времето ще откриете, че необходимостта от нея ще намалее, а храната ви ще стане още по-вкусна.“

В тази връзка, ако и ти искаш да намалиш постепенно захарта, за да се възползваш от благоприятните ефекти, които този начин на живот ще окаже върху здравето ти, непременно разгледай книгата “Захарен детокс“. Тя е създадена точно за тази цел – за да ти помогне постепенно да се отървеш от глада за сладко и да преоткриеш истинската сладост на храната без подсладители. А сега към рецептата!

Необходими продукти за Бадемови барчета с фурми:

  • 150 грама лешников или бадемов тахан
  • 80 грама бадеми
  • 40 грама кокосови стърготини
  • 4 яйца
  • 50 грама слънчогледови семки
  • 4 фурми
  • щипка сол
  • 2 с.л. кокосово масло, ако не използвате хартия за печене
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за печене: 20 мин.

Начин на приготвяне:

  1. Накиснете фурмите за поне 2 часа.
  2. Включете фурната на 180 градуса, за да загрее, докато приготвите цялата смес. Можете да приготвите всичко в купата на кухненския робот или да го разбъркате на ръка.
  3. Натрошете бадемите и слънчогледа, но не ги правете ситни, за да се усеща хрупкав вкус. Към тях добавете всички останали съставки и разбъркайте много добре или направете няколко пулсации с робота.
  4. Подгответе си тавичка с размер 30 на 30 сантиметра, която да намажете с кокосовото масло или да застелите с хартия за печене. Изсипете сместа и изпечете за 15 минути.
  5. Извадете, охладете напълно и разрежете на квадрати. Може да съхранявате в кутия в хладилник.

В това време повече от всякога трябва да се грижим за храната, която приемаме и да гледаме на нея като на превенция на заболявания.

Какъв по-добър момент да започнем да се храним здравословно?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed