Домашен кето сладолед + още идеи

domashen-keto-sladoled

Сезонът на сладоледа вече е тук. Ето една чудесна, лесна и вкусна рецепта за домашен кето сладолед + вариации за адаптация. Пробвай у дома и ни сподели твоята версия и твоята снимка.

Кой вариант ти харесва най-много?

Лично за мен сладоледът винаги е в сезон! От дете си лекувам възпаленото гърло с него и винаги е сработвало при мен. Все пак се радвам, че много рядко ми се налага да прилагам това лечение.

Сладоледът обаче е сред първите неща, които се спират по време на диета, на лечебен протокол също. И заради калориите, и заради захарта, и заради млякото в него. И разбира се, защото купеният от магазина сладолед обикновено е пълен с изкуствени оцветители, консерванти и прочее не особено полезни съставки.

Като ти казваме, че можеш да си на лечебен противовъзпалителен режим, да подхранваш тялото си по вкусен и приятен начин, без да се налага да ядеш купища безвкусна храна и да се фокусираш върху лишенията, искаме да ти го докажем и на практика! Затова днес ти представяме една чудесна рецепта за ягодов сладолед, който освен че включва противовъзпалителни продукти, е и кето! Прави се бързо и лесно. Подходящ е и за малки деца, както и за цялото семейство. Направата му ще ти отнеме точно 10 минути (и още няколко часа, за да стегне). Наслади му се максимално!

Необходими продукти:

  • 300 грама ягоди
  • 200 грама кокосова сметана
  • 1 – 2 с.л. течно кокосово масло
  • по желание, ако ягодите не са много сладки, може да добавиш 1 банан, но все пак внимавай със съдържанието на захар

Начин на приготвяне:

  1. Измий и почисти ягодите.
  2. Смели ги в блендера и добави кокосовото мляко, кокосовото масло и банан, ако използваш.
  3. Блендирай отново.
  4. Разпредели във форми за ледени близалки и замрази за поне 6 часа.
  5. Ако нямаш формички, може да изсипеш сместа в кутия и да я разбъркваш на всеки час, докато замръзне напълно.

Забележка: Същия сладолед може да направиш с праскови, боровинки, кайсии, райски ябълки и/или манго. Или само с банан. Идеята е, че плодът трябва да е от по-меките и с по-плътна текстура. Ако сложиш обикновени ябълки например, няма да се получи.


Този сладолед е само една от вкусните рецепти в книгата “Лечебни кулинарни рецепти“.  Можеш да я разгледаш тук.

Подходящ е за режимите по книгите:

Микробиом диета
Протокол за възстановяване на надбъбречните жлези
Тиреоидит на Хашимото. Първопричината
Автоимунен палео протокол (АИП)
Спектърът на възпалението
Ключът към бързия метаболизъм – фаза 3, но без банан
Нисковъглехидратно хранене за всеки ден

Както и за всяко вкусно и здравословно хранене, особено при по-малките деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed