Рулца от тиквички с крема сирене от кашу и доматена салца

rulca-ot-tikvichki-s-krema-sirene-ot-kashu

Днес ти предлагам едно страхотно, леко, невероятно вкусно и хранително ястие, а именно Рулца от тиквички с крема сирене от кашу и доматена салца. Можеш да го приготвиш като ефектни рулца или като лазаня, ако много бързаш и нямаш търпение да навиваш рулцата.

Когато за пръв път го приготвих у дома, бях доста скептична дали ще намери място на семейната трапеза. Тогава нямах и представа, че ще се превърне в любимото сурово ястие на съпруга ми.

Необходими продукти:

  • 1 средно голяма зелена тиквичка*, нарязана на фини ленти с помощта на белачка за зеленчуци
  • 1/2 чаша кашу
  • 2 скилидки чесън
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 1/2 чаена лъжичка сушен розмарин
  • 1 супена лъжица хранителна мая – по желание
  • 1 щипка хималайска сол
  • 1 щипка черен пипер
  • 80 мл вода
  • кълнове за украса (по желание)

*Ако нямаш от зелените тиквички, които се намират по-трудно, можеш да направиш ролцата с гриловани обикновени тиквички. Гриловай ги и ги задуши с пресен копър, магданоз и чесън.

За доматената салца:
  • 1 средно голям добре узрял домат, нарязан на много малки кубчета
  • 1/2 авокадо, нарязано на много малки кубчета
  • 1/2 чаша листенца от тученица
  • малко светъл балсам оцет (по желание)
Време за приготвяне: 25 – 30 мин.

Начин на приготвяне:

Приготвяне на крема сирене с кашу:
  1. Накисни във вода кашуто за няколко часа. Така то ще увеличи обема си и ще се смели много по-лесно.
  2. Сложи всички съставки в блендер и разбий до получаване на хомогенна смес.
Приготвяне на доматената салца:
  1. Смеси всички съставки. Ако е необходимо, добави няколко капки светъл балсамов оцет.
Сглобяване:
  1. Сложи резен тиквичка и намажи от крема сиренето.
  2. Отгоре постави още един резен тиквичка и намажи малко от доматената салца.
  3. Ако разполагаш с кълнове**, сега е моментът да сложиш и от тях.
  4. Навий внимателно, но много бързо ролцата и ги постави изправени в чиния.

Това е цялата магия. Да ти е сладко! 🙂


** Внимавай с кълновете!

Най-добре е да си ги приготвиш у дома. Купените от магазина обикновено са подсилени с доста торове и пестициди.
Ако ще купувш готови, проучи производителя! Не забравяй, че здравето ти е твоя лична отговорност! Не негова, уви! Попитай с какво ги отглежда. Поискай да посетиш фермата му. Ако ти откаже – това за мен е сигурен знак, че не ги отглежда на принципа на биодинамичното земеделие. В момента с България има няколко ферми за микрорастения, една от които използва само вода, при отглеждането им. Проучиа съм. Била съм там и съм разговаряла със създателя и. Спечели доверието ми. Но ти направи лично проучване, преди да се довериш.

Ще се радвам да ни споделиш дали ти хареса тази рецепта. А на семейството ти? И най-вече, ако си направила някаква вариация по нея, ще сме любопитни да я споделиш с нас. 🙂

Тази рецепта е подходяща за програмите:

Микробиом диета
14 дни детокс
Ключът към бързият метаболизъм
Нисковъгледхидратно хранене за всеки ден
Някои от протоколите в “Протоколът Хашимото” и “Хашимото: Хранителна фармакология

За още вкусни и полезни рецепти, разгледай цялата категория с “Рецепти”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed