Сурова веган шоколадова торта с боровинки

surova-torta

Необходими продукти за Сурова веган шоколадова торта с боровинки:

Продукти за блата:
  • 200 грама бадеми (предварително накиснати във вода и дехидрирани)
  • 150 грама боровинки
  • 100 грама какаови зърна
  • 7-8 броя фурми
  • кокосови стърготини за поръсване на формата
Продукти за крема:
  • 8 супени лъжици семена от чиа
  • 600 милилитра оризово или соево мляко
  • 1/2 чаена лъжичка натурален ванилов екстракт
  • 200 грама фурми, без костилките
  • 3 чаени лъжички сурово какао на прах
  • 3 чаени лъжички течно кокосово масло
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за охлаждане в хладилник: поне 30 мин.

Начин на приготвяне:

Приготвяне на блата:
  1. В кухненски робот с S-образен нож смели първо какаовите зърна, а после добави и всички останали продукти за блата. Продължи разбиването, докато сместа придобие консистенцията на тесто.
  2. Поръси формата за торта с кокосовите стърготини. Отгоре разпредели равномерно тестото.
  3. Сложи в хладилник, за да стегне.
Проготвяне на крема:
  1. Смели на брашно семената от чиа, след което ги накисни в млякото за около 10 – 15 минути.
  2. Сложи фурмите в блендера заедно с накиснатите семена от чиа и останалите продукти. Миксирай до получаване на пухкав крем.
Сглобяване на тортата:
  1. Извади охладения блат и намажи с половината от крема. Върни тортата и останалата част от крема в хладилника и остави за минимум 30 минути.
  2. Извади тортата и с останалата част от крема шприцовай малки розички или някакви други желани фигури.

Bon appetite!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed