fbpx

Кокосов пудинг с горски плодове и чиа

  By vdahnovenia  ,   , , , ,

март 30, 2018

Този кокосов чиа пудинг е един от най-лесните десерти, които сме приготвяли. Нужни са ни само три съставки, а крайния резултат е кремообразна, лека и здравословна закуска или десерт.

Ingredients

2 чаши кокосово мляко * (ако използвате неподсладено кокосово мляко, може да се наложи да добавите подсладител (мед, агаве, кленов сироп))

1/2 чаша чиа семена

2 чаши горски плодове (пресни или замразени, нашите бяха замразени)

шепа пресни боровинки, или отново замразени горски плодове за украса, листенца мента

Directions

1Изсипете кокосово мляко в голяма купа. Смесете с чиа семената и разбъркайте добре. Ако млякото ви не е достатъчно сладко, можете да добавите малко подсладител (ние добавихме кленов сироп, защото използвахме неподсладено). Изсипете половината от пудинга в чаши (до средата на чашата). Охладете за 30 мин във фризера. През това време направете пюрето от горските плодове.

2За пюрето от горски плодове: Сложете горските плодове (пресни или замразени) в тенджера на котлона, докато започнат да омекват и да се надуват. Смачкайте ги с вилица и разбъркайте добре. Може да добавите и тук подсладител, ако обичате по-сладкият вкус. Ние не добавихме към нашите и разчитахме на сладостта на пудинга и свежестта на плодовите аромати. Охладете леко пюрето.

3Извадете от фризера чашите с пудинг. Добавете по 2-3 лъжици от пюрето с горски плодове. Допълнете чашата с остатъка от пудинга. Отгоре украсете по ваш вкус. Ние добавихме горски плодове и листенца мента. Охладете още малко, за да се сгъсти и горната част от пудинга и се насладете.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Меню