Хрупкави бисквити с фъстъчено масло и шоколадов топинг

iskviti-s-fastacheno-maslo

 

Късен, зимен следобед. Според английската традиция е време за чай. А какво е английската чаена традиция без бисквити? Сладки и хрупкави с шоколадов завършек. А когато тези бисквити са направени от страхотни продукти и съчетани по уникален начин, за да можем да хапваме от тях с удоволствие и без притеснения, можем само да сме много доволни и да посрещаме гости с радост.

Е готови ли сте?

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши брашно от нахут
  • 200 мл оризова сметана
  • 100 мл вода
  • 1/2 чаена чаша фъстъчено масло
  • 1 натурална ванилова есенция
  • 1/2 чаена чаша вода
  • 2 чаени лъжици ксилитол или стевия (ако искате много сладък вкус, добавете 4)
За шоколадовия топинг:
  • 2 супени лъжици кокосово масло (разтопено)
  • 2 супени лъжици сурово какао, на прах
  • 2 супени лъжици кленов сироп
Време за приготвяне: 10 мин.

Начин на приготвяне:

  1. Замесваме тестото, като смесваме първо сухите, после мокрите съставки и разбъркваме заедно. Трябва да получим рядко тесто с консистенция малко по-гъста от тази на тесто за палачинки.
  2. Оставяме тестото в хладилник за няколко часа или за през нощта. Можеш да прескочиш тази процедура, но за да получиш наистина хрупкав ефект, те съветвам да не го правиш.
  3. На дъното на тавата, която ще използваме, слагаме хартия за печене. С помощта на лъжица сипваме по малко от сместа, като внимаваме да оформим правилни кръгчета.
  4. Печем в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 15 – 20 минути.
  5. Приготвяме шоколадовия топинг като смесваме всички съставки и разбъркваме до пълното им хомогенно смесване. Поливаме бисквитите и им се наслаждаваме максимално.

Приятно похапване!


Прочети още: Най-свежата зимна салата

Харесва ли ти рецептата? Ако имаш свой вариант на бисквити с фъстъчено масло, ще се радваме да ни споделиш за него в коментар!

До скоро! 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed