Личната история на Софи Пери и защо от всички възможности на бюти индустрията избира точно масажите?

 

Софи Пери, споделя: софи-пери

Имам над 14 години професионален опит в тази сфера. Но ако трябва да бъда честна, никога няма да заобичам термина „индустрия на красотата“. Защо ще попитате. Защото звучи толкова повърхностно, а знаем, че в действителност тя може да предложи много повече. Винаги съм имала леко противоречива връзка с нея, изпълнена с любов и омраза. Но сега, когато открих какво работи за мен, ми се струва естествено да споделя знанията си с другите.

Започнах кариерата си като козметичен специалист. Извършвах много процедури например:

  • лазерна епилация,
  • подмладяване на лицето с микроигли
  • химически пилинг
  • масаж на лице и други лазерни терапии

 

Така си създадох прекрасна клиентска база, а клиентите ми станаха приятели. Използвахме:

  • неинвазивни процедури за тяло за тонизиране, стягане и укрепване;
  • специализирани дълбокотъканни масажи за намаляване на болката при състояния като ишиас;
  • масаж за бременни.

Всички тези терапии имат едно общо нещо. Те помагат на някого да се почувства по-добре. А когато се развиваш в тази област, няма по-прекрасно усещане от това да видиш клиент да се усмихва до уши.  Благодарение на резултата, който си му помогнал да постигне. Това е истинското удовлетворение от работата и съм сигурна, че моите практикуващи колеги биха се съгласили.

 

Да създадеш връзка с клиента

 

Но тук не става въпрос само за практическата страна на процедурите. Да изградиш разбирателство с клиента, означава да създадете връзка, да формирате взаимоотношения и доверие един към друг. Кабинетът за терапии е един вид сигурно убежище, в което човек да се отпусне и да се разтовари от стреса. Важно е да забрави за ежедневните премеждия и да се почувства по-спокоен. Обичах тази част от работата си и до ден днешен все още я обичам. Но едва когато започнах да преподавам на други специалисти в моята сфера на дейност и ги наблюдавах как учат, развиват нови умения, израстват и получават същото удовлетворение. Тогава осъзнах, че истинската ми страст е в това да обучавам другите как да извличат максималното от нея.

За мен пътят ми от прилагане на процедури до извършване на обучения беше истинска крива на трупане на знания. Напреднах и се насочих към асистиране в областта на медицината, като придобивах умения и разбиране за по-инвазивни процедури. Всичко това накара клиентите да повишат още повече доверието си в мен. Беше невероятно и вълнуващо да наблюдавам и изживея това. Но в същото време започнах да поставям под въпрос принципите и методите на индустрията за красота и своето място в нея.

Често се озовавах в кабинети с медицински специалисти, които предлагаха интензивни методи на лечение за такива области на лицето, за които клиентът дори не бе и помислял и със сигурност не беше „разбрал“, че са причина за очевидно „безпокойство“.

С какво беше полезно всичко това?

Не противоречеше ли на принципите, които индустрията трябваше да подкрепя?

 

Аз съм голям привърженик на идеята да правиш всичко, което те кара да се чувстваш по най-добрия възможен начин. Никой не трябва да съди какво е то или как го осъществяваш. Всеки от нас върви по свой собствен житейски път и едва ли би могъл дори да си представи през какво преминат другите или как се чувстват. За съжаление, бързо научих, че въпреки че инвазивните процедури могат да бъдат наистина невероятни и това, което можем да постигнем днес с естетичната медицина, е наистина фантастично, те имат и своята тъмна страна. Краткотрайното „щастие“, изпитвано от клиентите, след като видят резултата, има висока вътрешна цена.

Очакване за съвършенство, което не съществува и на свой ред създава несигурност, която не е била там от самото начало.

Разбира се, естетичната индустрия не е изцяло виновна, тъй като социалните медии и общественият натиск играят доста съществена роля. Аз обаче започвах да разбирам, че намирам по-естествения подход за по-безопасна алтернатива както на физическо, така и на психическо ниво.

Така че направих кръгом и се върнах към това, което познавах и обичах: неинвазивни и естествени процедури за подобряване на красивите черти, които всеки притежава. И този път ставаше дума за пълно фокусиране върху силата на ръцете с нещо, което съществува от векове – дълбокотъканен масаж и лесни упражнения за лице. Техники, които познавах, обожавах и предлагах от години, само че сега много по-целенасочени, ясни и детайлни. Осъзнавайки, че истинската ми страст е към образованието в индустрията, продължих да овластявам клиентите си, както и други практикуващи колеги, като им напомнях за красотата на нашите естествени черти и споделях чудото на масажа на лице с различни козметични марки по цял свят.

Моето собствено пътешествие, свързано с кожата

 

Още в ранна възраст майка ми ме образоваше относно холистичните терапии и прекрасните ползи, които предлагат те. Имам приятни спомени как сме изучавали заедно различни области от алтернативната медицина, като хомеопатия и акупунктура, в които намирам голяма стойност и днес.

Майка ми също ме научи колко е важно да обичаме и да имаме вяра в себе си и телата си, както и да осъзнаем и да приемем своята уникалност. Тя вярваше, че трябва да се отнасяме с всеки ден като с красив подарък, защото утре никога не е гарантирано – за това съм ѝ вечно благодарна.

Що се отнася до вътрешното ми здраве, страдах от стомашни проблеми, като гадене, подуване на корема и болки, от много ранна възраст. Нито родителите ми, нито лекарите можеха да намерят отговор и отдаваха всичко на факта, че просто съм болнаво дете. Когато пораснах и започнах да се интересувам от сферата на красотата, срещах все повече и повече медицински специалисти и се захванах да проучвам темата самостоятелно.

Това включваше посещения при нутрициолог, изследвания за хранителни непоносимости и експериментиране с изключване на определени групи храни, за да се опитам да намеря първопричината за състоянието си. До ден днешен все още се уча, защото пътешествието е вечно. Но едва когато кожата ми се превърна в още един издайнически знак, наистина се ангажирах да спазвам стриктно практиките си за стомашно-чревно здраве. Поговорката „Ти си това, което ядеш“ няма как да бъде по-вярна.

Каквото и да се случва на вътрешно ниво, може и наистина ще се появи върху кожата ти, която е най-големият орган в човешкото тяло.

 

6 трика за по-красива кожа

 

На сцената излиза периоралният дерматит

 

Това е състояние на кожата, което някои от нас имат съмнителното удоволствие да изпитват и обикновено е обозначено от сърбящи, лющещи се червени подутини около носа и устата. Звучи възхитително, нали? Тези, които разбират разочароващия характер на това кожно заболяване, със сигурност знаят колко объркващо е лечението. Подобно на други кожни проблеми, например акне, екзема, псориазис или розацея, периоралният дерматит има тясна и силна връзка със здравето на червата. Казват, че червата са вторият ни мозък, и в средата на 20-те си години, когато за първи път се сблъсках с този казус, разбрах, че наистина трябва да има пряка връзка между кожата и червата.

От работата ми с множество продукти и процедури за грижа за кожата бях уверена, че знам от какво се нуждае моята кожа, за да изглежда и да се чувства добре всеки ден – и това беше възможно най-малко суетене. Знаех, че кожата ми е склонна към чувствителност и се покрива с пъпки от време на време. Следователно имах нужда от последователна, но семпла рутина.

 

Хранене за красива кожа

Хранене за красива кожа

 

Въпреки че кожният ми проблем бе сравнително лек, той беше още едно напомняне колко невероятно е човешкото тяло, тъй като моето явно ми подсказваше какво се случва вътре в него. Макар да не вярвам в пълното спиране на нещата, които ни харесва да ядем – животът е твърде кратък, – това беше още едно подсещане, че може би не обръщам достатъчно внимание на диетата си и не давам на тялото си това, от което се нуждае. Затова се уверих, че следвам принципите, за които знаех, че работят за мен. Те включваха ежедневно набавяне на пробиотици за поддържане на здравословен баланс на чревната микрофлора и ограничаване на количеството мая в диетата ми, тъй като тя се доказа като отключващ фактор от огромно значение (разбира се, всичко, което съдържа мая, трябва да е изключително вкусно!).

Може да е изтощително да страдаш от кожно заболяване, което просто няма как да успееш да излекуваш за няколко дни или да изчистиш с нов серум с алфа-хидрокси киселини. Независимо от това периоралният дерматит запали у мен силен интерес и страст да намеря първопричината, която води до такива състояния, вместо да им слагаме само лепенка и така да ги третираме повърхностно. Така че надградих знанията си, говорих с професионалисти в моята област и се зарових още по-дълбоко в конкретния въпрос.

В сферата на красотата човек не спира да се учи, тъй като новите технологии и научните изследвания напредват постоянно.

 

Въпреки че това е състояние, с което ще живея вечно, случайните прояви на дерматита (с които се сдобивам средно веднъж годишно) сега са много по-контролируеми. Всички практики и съвети в книгата ще ти помогнат да се справяш с периорален дерматит. Допълнително в нея съм включила и по-специализирани съвети както за това, така и за други състояния.

Вземи книгата на Софи Пери  СЕГА с БОНУС ВИДЕО КУРС

Включва 17 кратки видео урока!

Разкрий тайните на младата и сияеща кожа с новата книга на Софи Пери!

„Йога за лице. Как да изваеш лицето си у дома само за 5 минути на ден“

Не пропускай шанса да преобразиш лицето си!

Промени лицето си с лесни и ефективни упражнения, които можеш да правиш у дома!

Поръчай книгата сега и започни своето пътешествие към по-млада и сияеща кожа!

Поръчай сега и получи БОНУС ВИДЕО КУРС с 17 кратки и полезни урока!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed