В търсене на истината за храната и здравето

Вярвам, че целта на храната е да ни доставя преди всичко удоволствие, но също така тя е необходима за тялото, за да може то да функционира оптимално. За да постигнеш това, се налага да промениш отношението си към храната и да помниш, че удоволствието от храненето винаги трябва да върви ръка за ръка с мисълта за здравето на организма. А това означава:

 

  • да му осигуряваш необходимите му ценни вещества чрез храната, която ядеш, но и
  • да не му пречиш, като му даваш големи количества от някои субстанции, химикали и трудни за храносмилане съставки, които имат способността да му вредят…

 

Ако искаш да знаеш как да намериш баланса между горните две, тази книга е за теб!

Представи си, че се събуждаш всяка сутрин пълен с енергия и с усмивка за новия ден. Представи си, че болката, умората, депресията и постоянното чувство на глад вече не са част от твоя живот. А сега запомни, че ти и само ти държиш ключа към тази реалност. Твоето тяло иска да живее в нея. Организмът ти се стреми към състояние на баланс всяка една секунда. Проблемът е, че вместо да му помагаш, понякога му пречиш.

Разбери как да промениш това в новото допълнено издание на най-добрата книга за храната и здравето.

Бъди отговорен към храната, която купуваш за себе си и която поднасяш на семейството си. Ние сме живи организми и като такива имаме нужда от жива, истинска храна, за да сме здрави.

null

Изгради по-здравословен живот за себе си и за семейството си

Вярвам, че всеки заслужава да е здрав, да се чувства прекрасно в кожата си и да живее пълноценно. Целта на тази книга е да ти покаже, че това не е толкова трудно, колкото звучи, стига да имаш знанията, с чиято помощ да намериш правилния път за себе си.

null

Прави информиран избор

Разбери кои са истините за храната и здравето, за да можеш сама да решиш кое от света на здравословното и балансирано хранене е подходящо за теб и кое не е.

null

Възприеми холистичен подход

Холистичен значи цялостен. И храната е само едно от парчетата от пъзела. Дай си време, наслаждавай се на храната и на живота. Научи какво значи за теб балансът – в храненето, в почивката, във възстановяването на твоето тяло, в спорта… Всеки аспект от твоя живот е важен. Разбери как да подобриш и ежедневните си избори.

Надя Петрова

Надя Петрова е експерт по здравословно и балансирано хранене и начин на живот и член на Европейската асоциация по клинично хранене. Завършила е Канадското училище за натурално хранене (CSNN) и е Green Chef към мрежата на Gliving. Има редица специализации, включително към Университета на Колорадо Боулдър (CU-Boulder) на тема „Човешкият микробиом“.

Надя Петрова е един от най-любимите ни автори! Перфекционизъм и професионализъм са само две от многото ѝ качества, които обожаваме. Работата с нея е едновременно удоволствие и вдъхновение, а резултатите винаги са дори по-блестящи, отколкото сме си представяли. Способността ѝ да заразява и увлича хората около себе си, да ги мотивира и подтиква към самоусъвършенстване е ключът към успехите ѝ на всяко поприще. Извън харизмата обаче коя е тя?

Надя е холистичен нутриционист – специалист по здравословно хранене с интегриран подход към здравето на човека. Тя определя себе си като личност, чиято мисия е да вдъхновява другите да изградят по-здравословен живот за себе си и за семейството си. Вярва, че всеки заслужава да е здрав, да се чувства прекрасно в кожата си и да живее пълноценно. Нейната философия за живота е, че ние контролираме съдбата си и можем да я променим.

Готови ли сте да подобрите здравето си сега? Направете го по един наистина вкусен и забавен начин. Поръчайте книгата и започнете да откривате истината за храната и здравето!

Когато говорим за здраве, някои хора най-често се фокусират върху храненето, други върху спорта и движението, а трети върху емоционалната страна на нещата и разтоварването от ежедневния стрес. Истината обаче е, че и трите са еднакво важни, за да може човек да се чувства добре и да е здрав, както и че нито едно от тях не е достатъчно само по себе си.

Какво като се храниш с най-чистата храна, приготвена по най-добрия възможен начин, щом прекарваш деня си затворен в помещение, седнал на стол по 8 – 10 часа всеки ден и си толкова затрупан с работа, че не ти остава никакво време за забавления, приятели и разходки в парка? Ще се чувстваш ли добре? Ще те боли ли кръстът? Кой знае… често организмът ни успява да компенсира една част от нещата, на които го подлагаме. Проблемът е, че този компенсаторен механизъм не е вечен и както си плащаш цената за лошата храна, която ядеш, така и тук един ден сметката ще долети. Дали ще е под формата на силни болки в кръста и врата от заседяване и обездвижване, или ще е чувство на неудовлетвореност и депресия от липсата на време за семейство и приятели, а понякога всичко идва наведнъж. И за да не изпадаш в подобна ситуация, знай отсега, че подходът към твоето собствено здраве не бива да се фокусира само върху една част от него, а върху всичките му аспекти наведнъж. Подходът ти трябва да е холистичен – цялостен. Това, разбира се, отнема време, но ще видиш, че си струва. Разбери как в новото допълнено издание на книгата ми „В търсене на истината за храната и здравето“.

Вземи безплатен откъс от книгата „В търсене на истината за храната и здравето“

В издателство „Вдъхновения“ издаваме полезни и практични книги, които помагат за разрешаването на множество специфични проблеми. Авторите, които подбираме, са водещи специалисти в конкретните си области. Към много от книгите подготвяме и допълнителни материали – статии, рецепти, дневници, безплатни електронни ресурси и други, за да ги направим още по-практични и работещи. Всички тези неща, както и информация за новите ни книги, специалните събития, които организираме и още, и още, споделяме в бюлетина си за нашите читатели.

Използвайте бутона по-долу, за да се абонирате за нашия бюлетин и да свалите откъс от най-новата ни книга „В търсене на истината за храната и здравето

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

Отзиви за книгата

„В търсене на истината за храната и здравето“ от Надя Петрова