Захранване водено от бебето – лесно, съвременно, здравословно

Включва:

  • Схема за захранване на бебетата след 6-месечна възраст
  • Таблица със сезонните плодове и зеленчуци

Възможно ли е захранването да е лесен и приятен процес за бебето и за родителите?

След бременността, раждането и първите месеци с най-малкия член на семейството, някак неусетно, и може би прекалено бързо, идва и моментът, в който трябва да въведем твърдите храни. Обикновено свързваме този етап от порастването на нашето бебе с немалка доза стрес, несигурност и огромен брой въпроси. Кога точно да започнем? Какво трябва да предложим първо? В какви количества? Трябва ли да предлагаме с дни едно и също нещо? Какъв ред на въвеждане на храните да спазваме? Ще хареса ли бебето новите допълнения в менюто си? Как ще протичат новите хранения? Как ще продължи кърменето?

Захранване, водено от бебето или ЗВБ е нов (всъщност забравен стар) метод позволява на цялото семейство да премине през периода на захранването лесно, приятно и по съвсем естествен начин. Както подсказва и името, процесът е воден от бебето. Той следва стъпка по стъпка етапите на физическото му развитие и му дава свобода на избор и възможност да научи нови неща, да усъвършенства по-добре моториката си и уменията за самостоятелно хранене от най-ранна възраст. Благодарение на този съвременен метод, бебето може да се храни заедно с родителите си като опознава напълно самостоятелно новите храни и следва собствените си предпочитания и темпове при храненето. Така то изгражда положителна нагласа към храненето и захранването в дългосрочен план. Друго голямо предимство на захранване, водено от бебето е, че децата се научават да дъвчат още от самото начало и няма нужда да свикват с различните консистенции в по-късна възраст, което е доста срещана трудност при традиционното захранване с пюрета.

В книгата е включена и схема за захранване на бебета след 6-месечна възраст. Тя ще ви даде полезни насоки и ориентир, когато имате нужда, за храните, които са подходящи за определена възраст. В нея ще намерите и интересни идеи и рецепти, подходящи, както за най-малките, така и за по-големите членове на семейството.

Тази книга е за всички, които се интересуват от ЗВБ и искат да получат подробна и надеждна информация и съвети за прилагането му. В нея са събрани основните насоки и специфики на метода и най-новите и съвременни препоръки от авторитетни български и международни източници за захранването, за детското хранене и за храненето като цяло.

Захранване, водено от бебето или ЗВБ е нов (всъщност забравен стар) метод позволява на цялото семейство да премине през периода на захранването лесно, приятно и по съвсем естествен начин. Както подсказва и името, процесът е воден от бебето. Той следва стъпка по стъпка етапите на физическото му развитие и му дава свобода на избор и възможност да научи нови неща, да усъвършенства по-добре моториката си и уменията за самостоятелно хранене от най-ранна възраст…

Защо да изберем книгата ``Захранване водено от бебето – лесно, съвременно, здравословно``?

Не са открити резултати.
ВАШИТЕ СЪРЦА
КАТЕГОРИЯ ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ