Да помогнеш на злоядото си дете.

Може ли детето ви да се окачестви като „изключително придирчиво към храната“? Тревожите ли се, че не получава достатъчно хранителни вещества? Уморени ли сте от битките относно храната? Подозирате ли, че усилията ви може само да влошават нещата, но същевременно не знаете какво да направите?

Имаме добра новина! Не е необходимо да избирате между това да се борите за всяка хапка и това да сервирате само шепа различни храни в продължение на години. „Да помогнеш на злоядото си дете“ ви предлага надежда, дори и ако детето ви вече е преминало през хранителна терапия неуспешно.

След като получите солидна основа от разбиране на предизвикателствата пред детето ви и на неговата динамика, ще бъдете готови за петте стъпки (изградени върху клинично доказания подход STEPS+). Те ще трансформират храненето на детето ви така, че то да може да се научи да се наслаждава на многообразие от храни в количества, достатъчни за здравословния му растеж.

Петте стъпки на клинично доказания подход STEPS+

null
Намаляване на тревожността, стреса и борбите за надмощие
null

Установяване на структурирана рутинност

null

Съвместни семейни хранения

null

Да се научим какво да сервираме и как да го сервираме

null

Да изградим умения

КАТЯ РОВЕЛ и ДЖЕНИ МАКГЛОТЛИН

КАТЯ РОВЕЛ, доктор по медицина, е семеен лекар и специалист по детско хранене, чиято мисия е да подкрепя родителите, които се безпокоят за храненето и теглото или растежа на своите деца. Тя е автор на книгата Love Me, Feed Me

ДЖЕНИ МАКГЛОТЛИН, магистър, е сертифициран логопед, специализиращ в оценяването и лечението на разстройства на храненето при деца. Тя е разработила хранителната програма STEPS в Центъра за комуникативни нарушения „Колиър“ към Тексаския университет в Далас.

Авторката на предговора, доктор СЮЗЪН ЕВЪНС МОРИС, е международно признат лектор и терапевт на бебета и деца, изправени пред предизвикателствата на храненето.

„… Шедьовър от практически стратегии, съчувствие и увереност…“ – Джесика Сетник, магистър, сертифициран диетолог по хранителни разстройства, специалист по детски хранителни разстройства.

„Базирана на задълбочено изследване и истинско разбиране на децата, тази книга внимателно, но уверено направлява семействата през различните стъпки за изграждане на здравословна връзка с храната.“ – Мери Шиди Курчинка, доктор по педагогика, автор на книгата Raising Your Spirited Child

В „Да помогнеш на злоядото си дете“ ще откриете специфични стратегии за справяне с тревожност, намален апетит, сензорни нарушения, проблеми с храненето, свързани с аутистичния спектър, забавено орално-моторно развитие и медицински състояния, затрудняващи храненето. Редицата съвети и упражнения ще затвърдят наученото от вас, а десетките „сценарии“ ще ви помогнат да отговорите на поведението на детето си в критични моменти. Ще откриете подход и към другите възрастни в живота на детето (баби и дядовци или учители), за да им помогнете да подкрепят семейството ви в това пътуване.

Тази книга ще се превърне в безценен наръчник за възстановяване на мира край масата за вечеря и ще ви помогне да отгледате дете със здравословни хранителни навици.

В „Да помогнеш на злоядото си дете“ един семеен лекар, който специализира в областта на детското хранене,и един логопед обединяват усилията си, за да ви помогнат да подобрите храненето на детето си, да му осигурите здравословен растеж и да сложите край на тревожността във времето за хранене (както за детето ви, така и за вас) веднъж завинаги!

Вземи безплатен откъс от книгата „Да помогнеш на злоядото си дете“

В издателство „Вдъхновения“ издаваме полезни и практични книги, които помагат за разрешаването на множество специфични проблеми. Авторите, които подбираме, са водещи специалисти в конкретните си области. Към много от книгите подготвяме и допълнителни материали – статии, рецепти, дневници, безплатни електронни ресурси и други, за да ги направим още по-практични и работещи. Всички тези неща, както и информация за новите ни книги, специалните събития, които организираме и още, и още, споделяме в бюлетина си за нашите читатели.

Използвайте бутона по-долу, за да се абонирате за нашия бюлетин и да свалите откъс от най-новата ни книга „Да помогнеш на злоядото си дете“.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

Отзиви за книгата

Да помогнеш на злоядото си дете