Имунен баланс. Стабилизирайте имунната си система с персонален подход за здраве и дълголетие

За повечето от нас имунната система изглежда непозната – тя е невидима, сложна мрежа от клетки, рецептори и пратеници и няма стандартен начин да се разбере точно дали функционира както трябва. И все пак тя засяга всеки аспект на нашето здраве, като влияе върху (и понякога дори причинява) почти всяка болест, позната на човечеството.

Много се прави за „подсилване“ на имунитета, но какво точно означава това?

И какво, ако подсилването не е точно това, от което в действителност се нуждае вашата уникална система?

Цена 25.00 лв.

Това, от което нашата имунна система наистина има нужда, не е подсилване, а възстановяване на баланса.

Въз основа на изобилие от изследвания и завладяващи казуси д-р Хедър Модей обяснява, че имунната система не е нещо статично и се влияе значително от нашето поведение, начин на хранене, навици и околна среда. Тя идентифицира четири основни имунотипа:
null

Твърде силно възпаление, водещо до диабет, деменция или сърдечни заболявания.

null

Имунна система, която атакува вашите собствени клетки и органи, причинявайки автоимунни заболявания.

null

Свръхреактивна имунна реакция към безвредни вещества, причиняваща алергии.

null

Имунна система, която не реагира бързо или достатъчно ефективно, което води до чести настинки, грип или бронхит.

С интерактивни тестове, които помагат на читателите да се ориентират в собствените си специфични нужди, това е революционна програма, с помощта на която ще можете да направите целенасочени, индивидуализирани промени в начина на живот, за да върнете имунната си система обратно в равновесие.

Предпродажба!

Книгата „Имунен баланс. Стабилизирайте имунната си система с персонален подход за здраве и дълголетие“ е в предпродажба!
Само в периода на предпродажбата може да закупите „ Имунен баланс. Стабилизирайте имунната си система с персонален подход за здраве и дълголетие“ с подарък „Универсален имуномодулиращ чай“ специално създаден, за да бъде подходящ за всички имунотипове.

Запарете тази нежна билкова инфузия. Подсладете по желание и при необходимост. Сервирайте я в любимата си чаша и ѝ се насладете за няколко минути релакс. Тя ще ви помогне да се отпуснете и да разтоварите малко стреса от ежедневието. Допълнителен ефект към подобряване състоянието на имунната система.

САМО в периода на предпродажбата получавате „Универсален имуномодулиращ чай“ като подарък.
„Имунен баланс. Стабилизирайте имунната си система с персонален подход за здраве и дълголетие“ е в предпродажба до 25.02.2024г.

Очаквай нашето телефонно обаждане за допълнително фиксиране датата на доставка.

null

Достъпна наука

Сложната имунна система е демистифицирана. Не е необходимо да сте имунолог, за да я разберете! Книгата е написана на разбираем език, с добавени приложими съвети, които всеки може да изпълни в ежедневието си.

null

Практически изводи

Подкрепени и систематизирани благодарение на множество изследвания, личната практика на д-р Модей и множество решени казуси с нейни пациенти.  Практична информация относно храненето, съня, стреса и други фактори, допринасящи за имунното здраве, и планове стъпка по стъпка за оптимизиране на имунната ви система.

null

С интерактивни тестове

Които помагат на всеки да се ориентира в собствените си специфични нужди. Да определи собствения си имунотип, за да  може да персонализира своя личен план.

Технически параметри на книгата „Имунен баланс.

Стабилизирайте имунната си система с персонален подход за здраве и дълголетие“

Формат: 16.5х23.5 см
Брой страници: 240
Подвързия: мека
Цена: 25.00 лева

Отзиви за книгата

Д-р Хедър Модей

Д-р Хедър Модей е сертифициран алерголог и имунолог, както и лекар по интегративна и функционална медицина.

След години работа като алерголог и имунолог в частна практика тя преминава допълнително обучение по интегративна медицина в Центъра за интегративна медицина на Аризона в Тусон и получава сертификат от Института за функционална медицина. Д-р Модей е част от Collective на mindbodygreen — курирана група на уелнес уебсайта, състояща се от най-добрите петдесет експерти в уелнес пространството. В своята практика, Moday Center, тя се е посветила на мисията да даде възможност на хората да възвърнат здравето си чрез всеобхватни програми за начин на живот, които се фокусират върху обръщането на хроничните заболявания и постигането на оптимално здраве. Д-р Модей живее във Вирджиния с партньора си и техните котки Фланел и Рафаел и кучето Реми. Може да я последвате в Инстаграм на @theimmunityMD и във Фейсбук на @modaycenter215.

Когато започнах кариерата си като алерголог и имунолог на частна практика, старателно се опитвах да укротя имунната система. Точно така бях обучена да правя. Ежедневно лекувах екзема, копривна треска (уртикария), астма, синузит и понякога сложно имунно разстройство или дефицит. Леченията бяха стандартни – противоалергични и стероидни инжекции, мазила, лекарства за алергия, инхалатори за астма и антибиотици. През повечето време тези методи помагаха за известен период. Но пациентите, които си тръгваха с купчина рецепти, почти винаги се връщаха след три до четири месеца. С годините забелязах, че моите пациенти събират нови диагнози, стават все по-болни и в крайна сметка приемат твърде много лекарства, голяма част от които предписани им за справяне със страничните ефекти на други приемани от тях лекарства. Мнозина от пациентите ми се оплакваха от нови хранителни алергии, автоимунни заболявания, проблеми с раздразнените черва, обриви, хроничен синузит и болки в ставите. Лекари специалисти по гастроентерология, ревматология и дерматология, всички объркани какво да правят по-нататък с пациентите си, ги изпращаха при мен. (Алерголозите често са лекарите, към които се препращат сложните случаи, с които никой друг не знае как да се справи.) Проблемът беше, че въпреки годините на конвенционално обучение по вътрешни болести, алергология и имунология самата аз бях объркана. Но имах предчувствието, че всички тези нови здравословни проблеми са свързани по някакъв начин.

Така че просто започнах да задавам въпроси. Разпитвах моите пациенти за храненето им, нивата им на стрес, тяхното ежедневие, емоциите и навиците им, както и за съня им. Много от тях не спяха добре, страдаха от безсъние или работеха нощна смяна. Някои се придържаха към бедна на хранителни вещества диета, основно с храни за бърза консумация, и през последната година бяха приемали множество антибиотици и други отпускани с рецепта лекарства. Други бяха депресирани и стресирани или се чувстваха като в капан във връзката си или неудовлетворени в работата си.

В този момент не бях експерт по „интегративна имунология“, която определям като съчетание между строгата лабораторна научност на имунологията и разбирането на факторите, които влияят върху здравето, като хранене, стрес, връзката ум – тяло, фактори на околната среда и духовност, наред с други. И все пак можех ясно да видя, че имунната система на пациентите ми страда поради техния начин на живот и поведение. Те също така се сдобиваха със стандартните широкоразпространени болести, като високо кръвно налягане, сърдечни заболявания и диабет, в които, знаех, има замесен силен имунен компонент. Нямах идея какво да направя, за да спра това, освен да пиша нови и нови рецепти. Имах нужда от по-добър инструментариум.

Прекарах следващите няколко години в създаване на собствен набор от инструменти с такава насоченост. Реших да уча интегративна медицина чрез програмата за интегративна медицина на д-р Уейл в Тусон, за да се запозная в детайли с ползите от различни интервенции, като лечение с билки, хранене и възстановяване на връзката ум – тяло. Посещавах конференции по функционална медицина, където се научих да се съсредоточавам не върху назоваването на болестите и туширането на симптомите с лекарства, а върху търсенето на подлежащата причина за болестта чрез задълбочени изследвания и оценка и след това насочване на пациентите към промени в начина на живот, които да им помогнат да се излекуват. Прекарах множество уикенди и ваканции на тези конференции из Съединените щати, задълбочавайки се в науката за това какво наистина определя дали сме болни, или здрави, и в крайна сметка се сертифицирах като специалист по функционална медицина. Най-накрая разбрах, че не мога да интегрирам наученото в настоящата си работна ситуация, затова напуснах работата си и започнах самостоятелна практика, създавайки Центъра за функционална медицина Moday във Филаделфия.

Оттогава съм работила с хиляди пациенти, за да разреша техните здравословни проблеми, включително симптоми на автоимунни заболявания, алергии, инфекции и хронични болести. Използвайки изпитани и доказано ефективни протоколи от моя опит, аз им помогнах да спрат лекарствата и да се почувстват по-добре само чрез подобряване на околната среда, храненето, здравето на микробиома, съня и нивата им на стрес. С моя помощ пациентите ми обърнаха предишни състояния и увеличиха устойчивостта си към вируси по време на пандемията. Въоръжих се със свой собствен уникален набор от инструменти и го използвах чудесно.

Тази книга представя същия този инструментариум, дестилиран до насоки, които може да се прилагат от всеки и навсякъде. На следващите страници ще намерите голяма част от знанията, които съм натрупала през годините, изложени във форма, която би трябвало да ви е най-полезна. Съсредоточих се върху това, което наистина е необходимо да знаете за вашата сложна имунна система, и върху практиките, които ще ви помогнат да станете по-здрави и да се почувствате по-добре. Защото това винаги е крайната цел, нали?

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

Вземи безплатен откъс от книгата „ИМУНЕН БАЛАНС“

В издателство „Вдъхновения“ издаваме полезни и практични книги, които помагат за разрешаването на множество специфични проблеми. Авторите, които подбираме, са водещи специалисти в конкретните си области. Към много от книгите подготвяме и допълнителни материали – статии, рецепти, дневници, безплатни електронни ресурси и други, за да ги направим още по-практични и ефективни. Всички тези неща, както и информация за новите ни книги, специалните събития, които организираме и още, и още споделяме в бюлетина си за нашите читатели. Използвайте бутона по-долу, за да се абонирате за нашия бюлетин и да свалите откъс от най-новата ни книга „ИМУНЕН БАЛАНС“.

ИМУНЕН БАЛАНС