Супербилките АДАПТОГЕНИ

Искаме да сме по-млади, по-жизнени и да се предпазим от болести и стрес?

На помощ ни идват най-добрите адаптогени за намаляване на стреса, за здраве, красотата и благополучие, известни още като супербилки.

Адаптогените подкрепят и балансират тялото, като ни позволяват да се адаптираме към различните стресори, били те физически, емоционални или от околната среда.

Адаптогените се свързват с термостата, регулиращ телесната ни температура, като ни успокояват, когато сме твърде стресирани, и увеличават енергията ни, когато сме изчерпани, но без да изтощават или източват надбъбречните ни жлези. Адаптогените действат, като подкрепят надбъбречните жлези и цялата ендокринна система. Те подпомагат отпускането и възстановяването на баланса в тялото и увеличават устойчивостта на стрес, като адаптират отговора на организма на стреса и повишават цялостната му жизненост. Тези безценни растения имат и подмладяващо действие.

В невероятната книга на Рейчъл Ландън „Супербилките адаптогени“ ще откриете подробно описание на 20 супербилки (много от тях диворастящи в България), тяхната история, състав и действие, както и поне десет различни начина да ги включите в ежедневието и в храната си.

Цена на книгата 25.00 лв.

Готови ли сте да се погрижите за здравето си по най-естествения начин и да разберете как всяка от супербилките може да бъде полезна за вашия ум, тяло, красота и дух?
От „Супербилките адаптогени“ ще получите:

null

Бързи и лесни начини да ограничите стреса,

да се преборите с тревожността и да намалите възпалението с естествени средства.

null

10 идеи да използвате всяка от билките

За да можете лесно да я включите в ежедневието си.

null

Допълнителни многобройни приложения

на билките като храна, напитки, тинктури, лечебни средства и козметични продукти.

null

Съвети

как да ги откриете в дивата природа или да си отглеждате на повечето от тях в домашни условия.

Рейчъл Ландън

е един от най-търсените билкари в Лондон и водеща фигура в най-новите уелнес тенденции в английската столица.

Рейчъл Ландън е бивш супермодел, а след като завършва обучението си с почести, става натуропат, иридолог и билкар. Тя е член на Асоциацията на майсторите билкари с частна практика в Северозападен Лондон, където специализира в областта на семейното здраве. Рейчъл насърчава и вдъхновява клиентите си да бъдат активни участници в постигането и поддържането на собственото си здраве и благополучие. Нейният холистичен подход към пациентите цели подкрепа на цялото тяло и на имунната система чрез специално подбрани за всеки отделен случай хранителни добавки, билки и растения.

Освен че се занимава с билки, Рейчъл Ландън е обучен йога терапевт за деца с обучителни и социални трудности, който работи с училища из цял Лондон. Води обучения по приготвяне на билкови мехлеми и смеси в The Life Centre, като използва лесни за намиране местни билки.

Рейчъл Ландън е автор на редица статии за Get The Gloss, Neal’s Yard Remedies, блога Thandie Kay, списание Stylist – Франция и списание Your Fitness. В момента тя работи по създаването на линия органични растителни формули от набрани в дивата природа билки, които подкрепят холистично жизнеността и доброто здраве.

Адаптогенните билки действат чрез терапевтичния ефект на цялото растение върху цялото тяло, като предлагат щадяща алтернатива на синтетичните медикаменти, които често влияят директно само върху една отделна система или орган. Тези билки подпомагат регенерирането на тъканите и течностите в тялото по време на стрес или болест, като стимулират собствената му защитна система да действа, вместо само да лекуват симптомите, но не и причината.

Ако някога сте се интересували от необятния свят на адаптогенните билки, няма как да не сте чували за ашваганда, тулси (свещен босилек) и сибирски женшен. Свикнали сме да мислим за тях като за екзотични растения, които се срещат по далечни места и имат непознати за нас аромат, вкус и вид.

Знаете ли обаче, че някои от най-често срещаните в България лечебни растения също имат невероятни адаптогенни свойства? Сред тях са лайката, копривата, глогът, розмаринът, черният бъз и други. А от книгата на Рейчъл Ландън ще научите как да берете и съхранявате тези чудеса на природата, как да ги приготвяте и приемате и как да използвате огромната им сила, за да подобрите здравето си и това на семейството си.

В „Супербилките адаптогени“ ще откриете:

  • Подробно описание на 20 адаптогенни супербилки с местата, по които те растат, съдържанието им на ценни вещества и основните им лечебни свойства.
  • Красиви и детайлни илюстрации на всяка билка.
  • История на употребата на адаптогените от древността до наши дни.
  • Ползите от всяка билка за тялото, ума, красотата и духа ви.
  • За кого е подходящ всеки от адаптогените и кой трябва да внимава с приема му.
  • Десет различни начина да използвате всяка от билките, включително как да я отгледате сами, как да я берете, как да я изсушите или замразите и как да я използвате след това.

Невероятни лесни за приготвяне рецепти за козметични и лечебни средства, за основни ястия, лакомства и десерти, за билкови отвари, тонизиращи и освежаващи напитки и дори за домашно вино и ликьор.

Галерия

Супербилките АДАПТОГЕНИ

Свикнали сме да мислим за тях като за екзотични растения, които се срещат по далечни места и имат непознати за нас аромат, вкус и вид.

Знаете ли обаче, че някои от най-често срещаните в България лечебни растения също имат невероятни адаптогенни свойства? Сред тях са лайката, копривата, глогът, розмаринът, черният бъз и други. А от книгата на Рейчъл Ландън ще научите как да берете и съхранявате тези чудеса на природата, как да ги приготвяте и приемате и как да използвате огромната им сила, за да подобрите здравето си и това на семейството си.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

Вземи безплатен откъс от книгата „Супербилките АДАПТОГЕНИ. Най-добрите адаптогени за намаляване на стреса, за здраве, красотата и благополучие“.

В издателство „Вдъхновения“ издаваме полезни и практични книги, които помагат за разрешаването на множество специфични проблеми. Авторите, които подбираме, са водещи специалисти в конкретните си области. Към много от книгите подготвяме и допълнителни материали – статии, рецепти, дневници, безплатни електронни ресурси и други, за да ги направим още по-практични и работещи. За всички тези неща, както и за информация за новите ни книги, специалните събития, които организираме и още, и още споделяме в бюлетина си за нашите читатели.
Използвай бутона по-долу, за да се абонираш за нашия бюлетин и да свалиш откъс от най-новата ни книга „Супербилките АДАПТОГЕНИ. Най-добрите адаптогени за намаляване на стреса, за здраве, красотата и благополучие“.

Супербилките АДАПТОГЕНИ