Тайните на натуралната парфюмерия

Какво искаме всички от един парфюм? Да ухае приятно, да повдига настроението ни и да ни вдъхновява ден след ден. Какво още? Разбира се, да е траен, да ухае през целия ден. Друго? Ако може, да се намира лесно и на достъпна цена.

Ние от „Вдъхновения“ обаче искаме и още нещо, което е малка, но съществена подробност. За нас е ключово парфюмът да е направен от изцяло натурални, безвредни за тялото съставки, без тежки, агресивни химикали, които може да предизвикат неприятни странични ефекти. Точно затова сме развълнувани да споделим с теб тази нова наша книга! С нейна помощ вече можем да постигнем всичко това, при това у дома. Можем да създадем своя неповторим, вдъхновяващ и запомнящ се аромат според личните си предпочитания и следвайки собствената си индивидуалност.

Цена на книгата 26.00 лв.

От книгата „Тайната на натуралната парфюмерия“ ще научиш всичко за парфюмите:

 • От история, практика и философия на парфюма до това как точно да създадеш свое собствено ухание.
 • Ще откриеш над 50 рецепти за неповторими натурални парфюми, които можеш да сътвориш у дома.
 • Рецептите включват само натурални съставки – етерични и базови масла, хидролизи и флорални води, настойки и тинктури, естествени фиксатори на аромата, и други. Предназначени за разчлени парфюмни носители.
 • Всички важни тънкости и технологични подробности, за да станеш умел любител – практик, а защо не и професионален парфюмер.

В рецептите има за всекиго по нещо. В тях ще откриеш и ефирността на свежите цитрусови нотки, и автентичността на запомнящите се ориенталски мотиви, и богатството на по-леки или по-тежки флорални ухания. Пъстрата палитра от аромати въздейства на всички сетива, като има варианти за всеки вкус и предпочитания. Създай своя уникален парфюм по базовите рецепти, предложени в книгата или адаптирай по свой вкус според личните си предпочитания и индивидуален стил.

Вземи сега с подарък

Вземи сега „Тайните на натуралната парфюмерия“ с подарък!
(валиден за всяка поръчана бройка)

„РАБОТНА ТЕТРАДКА НА ПАРФЮМЕРИСТА“ . В тази работна тетрадка ще откриете основите, върху които да стъпите в своето ароматно приключение. Включва и непубликувана досега класация на най-известните дамски и мъжки парфюми с ароматните нотки, които се съдържат в тях. С инструкции как да си ги направите сами. Включва и празни чеклистове за изучаване на ароматни материали, както и бланки, на които да записвате собствените си рецепти за парфюми.

Пожелаваме ви изумителни преживявания в ароматния свят!

Очаквай нашето телефонно обаждане за допълнително фиксиране датата на доставка.

За кого е подходяща книгата:

 • null
  • За всички почитатели на етеричните масла
 • null
  • За всички почитатели на натуралните аромати
 • null
  • За любители (бъдещи или настоящи) парфюмери
 • null
  • За професионални ароматерапевти, парфюмери, козметици и холистични терапевти

Д-р Елена Маркова

Д-р Елена Маркова е холистичен лекар, хомеопат, шуслеров терапевт, натуропат, Буш терапевт, СуДжок терапевт, ароматерапевт и натурален парфюмерист.

Весела Филева

Весела Филева е психолог, сертифициран ароматерапевт и натурален парфюмерист.

Парфюмът е тайнствен спътник на човека от дълбока древност, способен да оздрави или да разболее неговото физическо тяло; да събуди мечти, желания и страсти; да възвиси духа до свръхестествено божествено ниво; да предизвика стремеж към абсолютното, толкова силен, че да се превърне в маниакална идея.

Ароматите събуждат спомените и имат способността да ни пренасят на друго място. Всекидневно се срещаме с хиляди аромати, които се запомнят по различен начин, предизвикват приятни чувства и събуждат забравени спомени. Животът ни без аромати би бил немислим.

С тази книга ви каним на вълшебно ароматно пътешествие, което ще позволи на всеки да стане творец, да пресъздаде своите идеи, чувства и фантазии в уникален, личен парфюм. Натуралната парфюмерия е изкуство, за което са важни идеята, труда и ентусиазмът, не толкова талантът.

За разлика от другите изкуства, които са насочени към публиката, натуралната парфюмерия е ориентирана към създаване на творение, което да задоволи своя създател, да го заяви като личност и да го дари с естетическа наслада.

Всеки натурален парфюм е индивидуално произведение. Натуралните парфюми са прекрасни, защото носят характера, чувствата и душата на своя създател. Те са живи същества, заредени с искрата на най-великия творец – природата.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

Вземи безплатен откъс от книгата „Тайните на натуралната парфюмерия“

В издателство „Вдъхновения“ издаваме полезни и практични книги, които помагат за разрешаването на множество специфични проблеми. Авторите, които подбираме, са водещи специалисти в конкретните си области. Към много от книгите подготвяме и допълнителни материали – статии, рецепти, дневници, безплатни електронни ресурси и други, за да ги направим още по-практични и работещи. Всички тези неща, както и информация за новите ни книги, специалните събития, които организираме и още, и още, споделяме в бюлетина си за нашите читатели.

Използвайте бутона по-долу, за да се абонирате за нашия бюлетин и да свалите откъс от най-новата ни книга „Тайните на натуралата парфюмерия“.

Разбери как се композира уникален парфюм с етерични и базови масла, флорални води и други натурални съставки. Как се съчетават връхни, средни и базови нотки, за да получим траен парфюм с характерен за нашата индивидуалност завършек