Жените, храната и хормоните

Малко неща на земята са толкова неразбрани, колкото жените, храната и хормоните.

Жените често се чувстват отвъд ръба на изтощението, раздразнителни, разнебитени и – неизбежно – оплакващи се от излишните килограми, които са качили въпреки усилията си да спортуват и да се хранят правилно.

Решението на техните симптоми не може да бъде намерено чрез броене на калории или изминаване на стотици километри на бягащата пътека, а чрез научаване да говорят езика на хормоните.

Когато вашата диета и начин на живот поддържат хормоните ви, вашите хормони ще ви подкрепят. Прилича на прохладен бриз в горещ летен ден, когато храната казва на тялото ви да изгаря мазнините и да насърчава здравето. Превключвате метаболитния превключвател и тялото ви се трансформира. Това е особено добре дошло след 35-годишна възраст, когато става все по-трудно да наклоните везните в желаната посока.

Яжте в полза на хормоните си!

Цена на книгата 25.00 лв.

Жените, храната и хормоните

КЕТО диетата често има различен ефект при мъжете и жените. Факт е, че действието ѝ се проучва най-често върху мъжете и не взема предвид особеностите на женския организъм.
Протоколът на Готфрид е специално създаден за жени и работи за балансиране на хормоните. Базиран е на три принципа:
null

детоксикация

без глад, а с правилен подбор на детоксикиращи храни

null

хранителна кетоза

разработена специално за жени, вземайки предвид физиологичните особености и биоиндивидуалността

null

фастинг (периодично гладуване)

не самоцелно гладуване, а балансиран и допълващ детоксикацията и хранителната кетоза

Поръчайте сега с подарък

Поръчайте книгата „Жените, храната и хормоните “ и вземете подарък –
електронна книга с допълнително 7-дневно меню.
Разпределено ден по ден и с включени рецепти.
Плюс допълнителни бързи и практични съвети за прилагането на режима.

Линк за сваляне на електронната книга „7-дневно КЕТО меню“ ще получите на e-mail адреса, с който сте направили поръчката си.

Д-р Сара Готфрид

Д-р Сара Готфрид е експерт по хормонално здраве, завършил Харвард лекар, учен и преподавател по интегративна медицина и нутрициология. Тя е автор на четири бестселъра на „Ню Йорк Таймс“, включително „Хормонален баланс“.

През 30-те си години д-р Готфрид преглежда по над 30 пациенти на ден в продължение на години. Тя страда от изтощение, посещава брачен консултант със съпруга си, има наднормено тегло и предменструален синдром. Задълбочените изследвания показват, че старее с 20 години по-бързо, отколкото предполага хронологическата ѝ възраст. Лекарят ѝ изписва антидепресант, ибупрофен и противозачатъчни хапчета, но нещо не се връзва.

Така Сара решава да приложи опита и познанията си върху себе си. Установява, че нивата на кортизола ѝ са три пъти над нормата, а това води до каскада от неблагоприятни последствия за здравето, като проблеми с кръвната захар, чести промени в настроението, износване на ставите и хронично възпаление, чести травми и мазнини в областта на корема.

Само за шест седмици Сара се справя с първопричината за несгодите си и започва да се чувства значително по-добре. Разрешава един по един всичките си проблеми, обръща хода на преддиабетното си състояние, храни се по-добре, тренира различно и приема три хранителни добавки. Отслабва с близо 10 килограма и приключва успешно със семейната терапия.

В крайна сметка д-р Готфрид използва решенията на собствените си здравословни проблеми, за да изгради основани на доказателства персонализирани протоколи за своите пациенти, които действат изключително добре при посетилите я над 25 000 души. Днес Сара практикува медицина, но не лекува проблеми. Не лекува дори симптоми. Д-р Готфрид лекува хора.

Нейната мисия в работата и в живота е да помага на хората да се чувстват напълно живи и балансирани от клетките до душите си. Това означава удължаване на разцвета на силите им – периода от живота, в който се чувстват най-добре и не страдат от хронични заболявания и възпаление. Означава също постигане на идеално тегло и крехка телесна маса, регулиране на микронутриентите и фитонутриентите и оптимизиране на сексуалното желание и представяне, при това изцяло естествено и безопасно. Именно този подход, наричан от д-р Готфрид прецизна, функционална и интегративна медицина, е основа на всичките ѝ книги.

Д-р Сара Готфрид е съпруга, майка, учен, лекар и преподавател във Факултета по интегративна медицина и нутрициология в Медицинския колеж „Сидни Кимел“ към университета „Томас Джеферсън“. Тя е завършила Харвард, има 25 години клиничен опит и е автор на четири бестселъра на „Ню Йорк Таймс“, включително „Хормонален баланс“. Живее в Морага, Калифорния, САЩ.

Д-р Сара Готфрид, най-продаван автор на „Ню Йорк Таймс“, споделя нов, пригоден специално за жените вариант на кетодиетата, който е съобразен с уникалните им хормонални нужди, така че читателките да могат не просто да се разделят с излишните килограми по здравословен начин, но и да запазят по-лесно постигнатото в дългосрочен план.

Повечето диетични планове са създадени от мъже за мъже, но тялото на жените не функционира по същия начин. Не сме напълно сигурни защо жените реагират на кеторежима по различен начин, но експертите имат някои идеи. Хормоните играят основна роля. Освен това жените са два пъти по-склонни да страдат от стрес, тревожност и депресия. Жените по-често имат проблеми с щитовидната жлеза и автоимунни заболявания. Жените са по-чувствителни към намаляването на въглехидратите и ограничаването на калориите. То може да предизвика спиране на менструацията и увеличаване на възпалението – това обяснява защо толкова много жени на кето губят редовната си менструация. Експертите предполагат, че в сравнение с мъжете, при жените има по-голяма вероятност да преживеят сривове на кръвната захар. Може би проблемът се причинява от комбинация от тези особености.

В новата си книга д-р Готфрид представя революционен нов план, който помага на жените да балансират хормоните си, за да могат да се отърват от наднорменото тегло и да се чувстват по-добре. С разработения на основата на хормонална детоксикация план, комбиниран със специално създаден за жените вариант на кетогенната диета и протокол за периодично гладуване, тази книга с над 50 вкусни и засищащи рецепти предоставя решение за изгарянето на излишните телесни мазнини, което дава резултати.

Ето защо в, „Жените, храната и хормоните“, д-р Сара Готфрид изгражда един изцяло съобразен с жените план за кетогенна диета, който да ви помогне не само да отслабнете, но и да се погрижите адекватно за здравето и хормоналния си баланс.

Отзиви за книгата

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

Петте принципа на Сара Готфрид, който поддържат хормоналната симфония в тон.

  1. Хормоните влияят върху теглото.
  2. Жените имат повече хормонални проблеми от мъжете.
  3. Кетогенната диета влияе върху хормоните.
  4. Поради хормоналните си особености жените реагират по различен от мъжете начин на кетогенната диета.
  5. Жените могат да спазват кетогенна диета, но имат по-добри резултати, ако се придържат към балансираща хормоните нейна версия, като Протокола на Готфрид.

Галерия

Вземете безплатен откъс от книгата „Жените, храната и хормоните“

В издателство „Вдъхновения“ издаваме полезни и практични книги, които помагат за разрешаването на множество специфични проблеми. Авторите, които подбираме, са водещи специалисти в конкретните си области. Към много от книгите подготвяме и допълнителни материали – статии, рецепти, дневници, безплатни електронни ресурси и други, за да ги направим още по-практични и работещи. Всички тези неща, както и информация за новите ни книги, специалните събития, които организираме и още, и още, споделяме в бюлетина си за нашите читатели.

Използвайте бутона по-долу, за да се абонирате за нашия бюлетин и да свалите откъс от най-новата ни книга „Жените, храната и хормоните“.

Жените, храната и хормоните