Десертите са най-обичаната, но и най-отричаната част от менюто.

Те ни носят радост, но и чувство за вина.

Карат ни да се усмихнем, но и да се притесняваме за фигурата и за здравето си.

А това противоречие изобщо не е необходимо!

С книгата си „Здравословни десерти“ Генади Генадиев показва, че някои от най-любимите ни сладкиши имат вкусни алтернативи, които лесно можем да приготвим вкъщи през седмицата и да включим в дневния си хранителен режим.

Всички рецепти са с изчислена хранителна стойност и са допълнени от вдъхновяващи фотографии, които ще ви убедят, че няма по-сладко нещо от това да си във форма.

Цена на книгата: 20.00 лева

Генади Генадиев

Генади Генадиев е персонален фитнес инструктор, кондиционен треньор, състезател по натурален бодибилдинг и най-вече човек, за когото спортът и здравословното хранене са начин на живот.

В своята практика той е помогнал на стотици хора да влязат във форма. Пропагандирайки здравословния начин на живот и здравословното хранене в частност, той е организатор на спортни лагери и редица семинари на тема „Най-често допускани грешки при диета“, „Как да приготвим лесен и здравословен десерт вкъщи“ и други.

Здравословното хранене и здравословните десерти са начин на живот за мен и чрез тази, както и чрез втората си книга, „Здравословни закуски“, имам за цел да покажа, че за да бъдем във форма, не е необходимо да консумираме само еднообразна и безвкусна храна или пък да отделяме твърде много време за нейното приготвяне.

Не е нужно да се лишаваме от любимите си сладкиши, защото те имат вкусни алтернативи, които лесно можем да приготвим вкъщи през седмицата и да включим в дневния си хранителен режим.

Като персонален инструктор често чувам кои са любимите десерти, от които „трябва да се откажем“. Затова подбрах 30 от тях и ги представих в нова, по-здравословна версия, чрез която с чиста съвест можете да зарадвате себе си, семейството и близките си.

Използвах варианти с пълнозърнести, протеинови, сурови и веган продукти за любимите „забранени“ десерти. Всички рецепти са с изчислени хранителни стойности и са допълнени от вдъхновяващи фотографии, които ще ви убедят, че няма по-сладко нещо от това да си във форма.

Бананови гофрети

Чудесен избор за закуска , която се приготвя бързо и лесно, нискокалорична и богата  на фибри. Вкусни гофрети, които ни дават енергия за цялата сутрин.

Пълнозърнест щрудел

Фибрите от пълнозърнестите кори и брашното ни осигуряват стабилни нива на кръвната захар през целия ден. А омега-3 мастните киселини от орехите са изключително важни за мозъка и сърдечносъдовата ни система.

Протеинов чийзкейк

Фибрите от пълнозърнестите кори и брашното ни осигуряват стабилни нива на кръвната захар през целия ден. А омега-3 мастните киселини от орехите са изключително важни за мозъка и сърдечносъдовата ни система.

Протеинови бонбони

Вкусни, лесни за приготвяне и богати на белтъчини.
За тези бонбони не е необходим повод.

Още книги от Генади Генадиев:

Закуската е едно от най-важите и най-често пропускани хранения за деня.

Чрез своята книга „Здравословни закуски“ фитнес треньорът Генади Генадиев има за цел да покаже, че придържането към здравословен и балансиран хранителен режим не е непременно обвързано с консумацията на безвкусна и еднообразна храна, нито с прекарването на безкрайни часове в кухнята за приготвянето ѝ.

Заменяйки традиционните съставки с техни здравословни алтернативи и пресмятайки хранителния състав, авторът показва, че за да сме във форма, не е необходимо да се откажем от любимите си пържени филийки, пица, палачинки, банички и други.

Някои от рецептите биха могли да бъдат използвани и за останалите основни хранения от деня, внасяйки разнообразие в менюто ни, без по никакъв начин да компрометират хранителния ни режим.

ПАЛАЧИНКОВА ПРОТЕИНОВА ТОРТА

Хранителните стойности позволяват да я консумираме по всяко време – без захар, богата на фибри и с над 100 грама протеини за цялата торта.

Когато няма угризения, е още по-вкусно!

Овесени бисквити

Нискокалорични и богати на фибри, тези бисквити са отличен избор за междинно хранене, което да ни осигури продължителен прилив на енергия

ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ

Отличен вариант за закуска или междинно хранене.

Нискокалорични, без захар, богати на белтъчини и на фибри.

Много вкусни дори без намазване!

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

Протеинов течен шоколад

За любителите на шоколада – без трансмазнини, без захар, нискокалоричен и богат на протеини.

ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ МИНИЩРУДЕЛИ

Един здравословен начин да се поглезим по време на пости, а и не само тогава.

Богати на фибри и без трансмазнини.

Здравословни десерти