Чувствата на червата

Ако някога сте изпитвали тази внезапна тръпка от „пеперуди“ в корема на първа среща или сте усещали болка в стомаха си при получаването на лоши новини, вече сте преживели проявленията на връзката между емоциите и червата в реалния живот. Няма начин да я пренебрегнете. Двупосочната връзка между червата и чувствата е съвсем реална през всеки един ден от живота ви. Тези усещания в корема може да носят безкрайно вдъхновение за надежда, изцеление и самозащита, но също така може да са наситени със срам, гняв и страх, превръщайки се в най-големия саботьор на вашето здраве. Когато тези усещания действат срещу нас, те могат да саботират здравето ни и да създадат много реални физически дисбаланси. От автоимунни състояния до тревожност, от проблеми с кръвната захар до замъгляване на мозъка, от хормонален дисбаланс до сърдечносъдови заболявания – каквото и да ви мъчи, в него е замесена връзката между червата и чувствата.

В западния свят обичаме да разделяме психичното здраве от физическото, но истината е, че психичното здраве е физическо. Нашият мозък е част от тялото ни и няма нито едно здравословно състояние, което да не изисква от нас да лекуваме и двете. Като лекар по функционална медицина говоря много за това как червата са центърът на човешкото здраве. Те контролират не само храносмилането, но и имунната ни система, метаболизма и настроението ни. Не само дисбалансът във физическото здраве ви влияе психически и емоционално – това, което се случва във вашия вътрешен психологически свят, влияе върху всяка физиологична система и клетка в тялото ви и всичко това се случва чрез връзката между червата и чувствата.

От автора на бестселърите на „Ню Йорк Таймс“ „Спектърът на възпалението“, „Интуитивен фастинг“ и „Кетотарианство“.

Цена на книгата 25.00 лв.

Нова четвърта книга от д-р Уил Коул

„Чувствата на червата“

Вземи я сега с подарък!
(валиден за всяка поръчана бройка в сайта на издателство “ВДЪХНОВЕНИЯ”)

20 допълнителни и специално подбрани работни листа за осъзнатост (майндфулнес практики) свързани с емоциите и храната. Практиките са описани стъпка по стъпка, за да може всеки (дори и начинаещ) да ги приложи. Предоставяме ги в електронен вариант за многократно разпечатване и лесна работа с тях винаги, когато има нужда.

Очаквай нашето телефонно обаждане за допълнително фиксиране датата на доставка.

Д-р Коул предлага холистични инструменти, които ще ви помогнат да преосмислите връзката си с храната и с тялото си, като се свържете отново със своята интуиция.

Неговият 21-дневен план е мощен инструмент за преодоляване на пропастта между емоциите и здравето и ви предоставя:

null

Повече от 50 рецепти за ястия с оздравително действие като „Шоколадов пудинг с кокосова бита сметана“, „Медено сорбе от грейпфрут“ и „Салата с пилешко месо, къри, манго и кашу в авокадо“.

null
Хранителни предписания, основани на гъвкавост, информираност и осъзнато отношение към храната и храненето.
null
Майндфулнес техники за засилване на интуицията и за откриване на вашите приоритети.

Книгата предлага подход към постигането и поддържането на добро здраве и състояние от позицията на любов към себе си и ще ви помогне да се преборите самостоятелно с упорити здравословни проблеми.

Отзиви за книгата
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

Д-р Уил Коул

Д-р Уил Коул е натуропат, хиропрактик, специалист по функционална медицина, сертифициран от Института за функционална медицина и водещ експерт по интегративна медицина.

Д-р Уил Коул, световно признат експерт по функционална медицина и автор на бестселърите „Спектърът на възпалението“ и „Интуитивен фастинг“.

Д-р Уил Коул е натуропат, хиропрактик, специалист по функционална медицина, сертифициран от Института за функционална медицина и водещ експерт по интегративна медицина. Специализира в клиничното изследване на подлеждащите фактори за хроничните заболявания и в персонализирането на здравни програми за проблеми с щитовидната жлеза, автоимунни състояния, хормонални дисфункции, храносмилателни нарушения и мозъчни проблеми. Д-р Коул е обявен за един от петдесетте най-добри лекари специалисти по функционална и интегративна медицина в САЩ заедно с д-р Джош Акс, д-р Изабела Уенц, д-р Сара Балантайн, д-р Сара Готфрид, д-р Алън Крисчансън, д-р Дейвид Пърлмътър, д-р Марк Хаймън и други.

Не е трудно да се почувстваме разочаровани и объркани, когато става въпрос за хранене и здраве. При изключително големия фокус върху това какво, кога и как да ядем, емоционалният компонент на храненето сякаш често остава извън обсега на вниманието на лекарите, диетолозите и другите специалисти по хранене и здраве.

Д-р Уил Коул хвърля светлина върху връзката между вашето физическо и емоционално здраве, предоставяйки ви рамка, с чиято помощ да разберете в дълбочина отношенията между червата и мозъка и да промените тези отношения към по-добро. Той обяснява как стресът и срамът могат да причинят възпаление на червата и да саботират здравето ви в процес, наречен „възпаление на срама“. От друга страна, проблемите с червата често се проявяват под формата на промени в настроението, тревожност и пристъпи на силно, почти непреодолимо желание за храна. Истинското здраве не е само в това, което ядете, но и в това как се чувствате.

Възпалението на срама може да бъде причина за хронични здравословни проблеми, като автоимунни заболявания, пропускливи черва, синдром на раздразненото дебело черво и други стомашно-чревни болести. За щастие, възможно е връзката между физическото и психическото здраве да бъде излекувана със здравословна и качествена храна и посредством соматични практики, които поддържат червата и мозъка в добро здраве и в оптимално функционално състояние.

И така, след като вече знаем как се появява възпалението на срама, как изглежда, как се усеща и как влияе върху връзката между червата и чувствата ни и нашето здраве, вероятно се чудите: каква е тайната на борбата с него? Ключът към потушаването на възпалението на срама се крие в това да храним както тялото, така и ума си с хубави неща. Трябва да забавим темпото, да се успокоим и да се грижим за връзката между червата и чувствата. Това означава нов подход към храненето и мисленето.

  1. Хранете червата и мозъка си като се придържате към богата на хранителни вещества диета.
  2. Хранете главата и сърцето си със състрадание към себе си, с тишина и с ежедневни моменти на майндфулнес и релаксация.

Вземи безплатен откъс от книгата „ЧУВСТВАТА НА ЧЕРВАТА“

В издателство „Вдъхновения“ издаваме полезни и практични книги, които помагат за разрешаването на множество специфични проблеми. Авторите, които подбираме, са водещи специалисти в конкретните си области. Към много от книгите подготвяме и допълнителни материали – статии, рецепти, дневници, безплатни електронни ресурси и други, за да ги направим още по-практични и работещи. Всички тези неща, както и информация за новите ни книги, специалните събития, които организираме и още, и още, споделяме в бюлетина си за нашите читатели.

Използвайте бутона по-долу, за да се абонирате за нашия бюлетин и да свалите откъс от най-новата ни книга „Чувствата на червата“.

„Чувствата на червата. Оздравяване на връзката между това, което ядете и начина, по който се чувствате“