fbpx

Чувствата на червата

Ако някога сте изпитвали тази внезапна тръпка от „пеперуди“ в корема на първа среща или сте усещали болка в стомаха си при получаването на лоши новини, вече сте преживели проявленията на връзката между емоциите и червата в реалния живот. Няма начин да я пренебрегнете. Двупосочната връзка между червата и чувствата е съвсем реална през всеки един ден от живота ви. Тези усещания в корема може да носят безкрайно вдъхновение за надежда, изцеление и самозащита, но също така може да са наситени със срам, гняв и страх, превръщайки се в най-големия саботьор на вашето здраве. Когато тези усещания действат срещу нас, те могат да саботират здравето ни и да създадат много реални физически дисбаланси. От автоимунни състояния до тревожност, от проблеми с кръвната захар до замъгляване на мозъка, от хормонален дисбаланс до сърдечносъдови заболявания – каквото и да ви мъчи, в него е замесена връзката между червата и чувствата.

В западния свят обичаме да разделяме психичното здраве от физическото, но истината е, че психичното здраве е физическо. Нашият мозък е част от тялото ни и няма нито едно здравословно състояние, което да не изисква от нас да лекуваме и двете. Като лекар по функционална медицина говоря много за това как червата са центърът на човешкото здраве. Те контролират не само храносмилането, но и имунната ни система, метаболизма и настроението ни. Не само дисбалансът във физическото здраве ви влияе психически и емоционално – това, което се случва във вашия вътрешен психологически свят, влияе върху всяка физиологична система и клетка в тялото ви и всичко това се случва чрез връзката между червата и чувствата.

От автора на бестселърите на „Ню Йорк Таймс“ „Спектърът на възпалението“, „Интуитивен фастинг“ и „Кетотарианство“.

Предпродажба с подарък!

Нова книга от д-р Уил Коул в предпродажба

Четвъртата книга на д-р Уил Коул „Чувствата на червата“ е в предпродажба!
До 20.09.2023 година.

Вземи я сега с подарък!
(валиден за всяка поръчана бройка по време на предварителната продажба)

20 допълнителни и специално подбрани работни листа с майндфулнес практики свързани с емоциите и храната. Практиките са описани стъпка по стъпка, за да може всеки (дори и начинаещ) да ги приложи. Предоставяме ги в електронен вариант за многократно разпечатване и лесна работа с тях винаги, когато има нужда.

Очаквай нашето телефонно обаждане за допълнително фиксиране датата на доставка.

Д-р Коул предлага холистични инструменти, които ще ви помогнат да преосмислите връзката си с храната и с тялото си, като се свържете отново със своята интуиция.

Неговият 21-дневен план е мощен инструмент за преодоляване на пропастта между емоциите и здравето и ви предоставя:

null

Повече от 50 рецепти за ястия с оздравително действие като „Шоколадов пудинг с кокосова бита сметана“, „Медено сорбе от грейпфрут“ и „Салата с пилешко месо, къри, манго и кашу в авокадо“.

null
Хранителни предписания, основани на гъвкавост, информираност и осъзнато отношение към храната и храненето.
null
Майндфулнес техники за засилване на интуицията и за откриване на вашите приоритети.

Книгата предлага подход към постигането и поддържането на добро здраве и състояние от позицията на любов към себе си и ще ви помогне да се преборите самостоятелно с упорити здравословни проблеми.

Отзиви за книгата
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

Д-р Уил Коул

Д-р Уил Коул е натуропат, хиропрактик, специалист по функционална медицина, сертифициран от Института за функционална медицина и водещ експерт по интегративна медицина.

Д-р Уил Коул, световно признат експерт по функционална медицина и автор на бестселърите „Спектърът на възпалението“ и „Интуитивен фастинг“.

Д-р Уил Коул е натуропат, хиропрактик, специалист по функционална медицина, сертифициран от Института за функционална медицина и водещ експерт по интегративна медицина. Специализира в клиничното изследване на подлеждащите фактори за хроничните заболявания и в персонализирането на здравни програми за проблеми с щитовидната жлеза, автоимунни състояния, хормонални дисфункции, храносмилателни нарушения и мозъчни проблеми. Д-р Коул е обявен за един от петдесетте най-добри лекари специалисти по функционална и интегративна медицина в САЩ заедно с д-р Джош Акс, д-р Изабела Уенц, д-р Сара Балантайн, д-р Сара Готфрид, д-р Алън Крисчансън, д-р Дейвид Пърлмътър, д-р Марк Хаймън и други.

Вземи безплатен откъс от книгата „ЧУВСТВАТА НА ЧЕРВАТА“

В издателство „Вдъхновения“ издаваме полезни и практични книги, които помагат за разрешаването на множество специфични проблеми. Авторите, които подбираме, са водещи специалисти в конкретните си области. Към много от книгите подготвяме и допълнителни материали – статии, рецепти, дневници, безплатни електронни ресурси и други, за да ги направим още по-практични и работещи. Всички тези неща, както и информация за новите ни книги, специалните събития, които организираме и още, и още, споделяме в бюлетина си за нашите читатели.

Използвайте бутона по-долу, за да се абонирате за нашия бюлетин и да свалите откъс от най-новата ни книга „Чувствата на червата“.

„Чувствата на червата. Оздравяване на връзката между това, което ядете и начина, по който се чувствате“

Меню