Смела, а не перфектна

„Ние възпитаваме нашите момчета да бъдат смели, а момичетата – да бъдат идеални и това ни пречи.“

Представете си какво би станало, ако живеете, без да се страхувате, че не се справяте достатъчно добре. Ако не ви пука как изглежда животът ви в „Инстаграм“. Ако се освободите от чувството за вина и спрете да се самообвинявате, че правите чисто човешки грешки. Какво би станало, ако всеки път взимахте по-смелото решение?

Като жени твърде много от нас се чувстват смазани под тежестта на собствените си очаквания. Опитваме се да се харесаме на всички, пропускаме възможности, които ни плашат, и на всяка цена се стремим да избегнем отказа.

В тази книга Решма Сауджани показва на всички жени, как да избираме смелостта пред съвършенството. Стремежът към съвършенство ни поставя в среда, в която се чувстваме в безопасност, но смелостта е тази, която ни извежда на пътя, по който би трябвало да вървим. Смелостта ни дава силата да говорим открито, да загърбим всичко, което ни прави нещастни, и сами да станем автори на точно нашия си смел и изпълнен с радост живот.

Време е да спрете да позволявате на страховете да заглушават вашите мечти и да ограничават света ви и възможностите ви да бъдете щастливи.

Готови ли сте да бъдете смели?

Цена на книгата 20.00 лв.

Страхувайте се по-малко, проваляйте се по-често и живейте по-дръзко. Как?

В „Смела, а не перфектна“ ще откриете ефективни практики, вдъхновяващи мисли и лични истории, които ще ви помогнат да се откажете от нуждата  от съвършенство и да превърнете смелостта в навик за цял живот.

null

Дефинирайте личната си програма за перфекционизъм

и я заменете програма за постигане на вдъхновяващи резултати. Защото да постигаш отлични резултати и да си съвършена не е едно и също нещо

null

Предефинирайте виждането си за провала

и спрете да се страхувате от него. Ще се научите как да виждате положителните неща от провала и да го направите по-малко болезнен.

null

Тренирайте своята смелост

с над 20 упражнения за смелост и вдъхновяващите лични истории на жени, които са прекъснали порочния кръг и са намерили своята смелост.

Решма Сауджани

Решма Сауджани е говорител в TED Talks, основател и главен изпълнителен директор на организация с нестопанска цел Girls Who Code. Включена в класацията на списание „Форчън“ „40 под 40“, носител е на наградата „Иноватор“ на „Уолстрийт джърнъл“ и е обявена за една от най-влиятелните жени, които променят света според списание „Форбс“

Лекцията на Решма в TED, озаглавена „Научете момичета на смелост, а не на съвършенство“ (Teach girls bravery not perfection), има повече от четири милиона гледания и предизвика национален дебат за това как възпитаваме нашите дъщери. Решма е автор на три книги: „Смела, а не перфектна“, на бестселъра на „Ню Йорк Таймс“ Girls Who Code: Learn to Code and Change the World и на Women Who Don’t Wait in Line: Break the Mold, Lead the Way, в които се застъпва за нов модел на лидерство на жените, насочен към приемане на риска и провала, насърчаване на менторството и спонсорството и смелото дефиниране на собствения курс – в личен и в професионален план.

Решма е завършила Университета на Илинойс, Училището за управление „Кенеди“ към Харвардския университет и Юридическия факултет на Йейлския университет. Обявена е за един от най-големите лидери в света от списание „Форчън“, включена е в класацията „40 под 40“ на списанието, носител е на наградата „Иноватор“ на „Уолстрийт джърнъл“,  носител е на наградата на Харолд Маграу младши за иновации, вдъхновение и въздействие в сферата на образованието, обявена е за една от петдесетте най-влиятелни жени на Ню Йорк от „Ню Йорк Дейли Нюз“, за една от най-перспективните личности на бъдещето от „Си Ен Би Си“, за една от най-влиятелните жени, които според списание „Форбс“ променят света, за един от „100 най-креативни хора“ в класацията на „Фаст Къмпани“, номинирана е за една от „50 жени, които променят света“ според „Бизнес инсайдър“. Сауджани е член на Надзорния съвет на Международния спасителен комитет, който предоставя помощи на бежанци и засегнати от хуманитарни кризи хора, както и на организация, която се стреми да увеличи броя на жените на управленски позиции в публичния сектор.

Решма живее в Ню Йорк със съпруга си Нихал, сина им Шаан и булдога Стенли.

За нашето поведение като жени съществува обяснение, казва Сауджани. Още от малки нас ни учат да избягваме рисковете. Добронамерените родители и учители ни хвалят, когато сме кротки и учтиви, призовават ни да внимаваме, за да не се нараним, и ни насочват към дейности, в които можем да блеснем и да се представим отлично. В резултат на това ние се превръщаме в жени, които се страхуват да не се провалят.

„Познавам много жени, които са изтощени. Ние инвестираме толкова много време и енергия, за да направим всичко в живота си идеално. Още като малки момичета биваме научени да се усмихваме красиво и да избягваме опасностите. Но проблемът е, че това не ни помага. Целият този перфекционизъм не ни прави по-щастливи и не допринася да вървим напред. Уморени сме, зациклили сме и толкова се страхуваме от провал, че не поемаме никакви рискове. Време е да променим това. Книгата „Смела, а не перфектна“ ни помага да осъзнаем как сме се озовали в това положение, за да можем да се измъкнем от него – да идентифицираме токсичните си мисловни процеси и след това да използваме тактически стратегии, за да се подготвим за един по-смел, по-дързък и по-добър живот.“

Позовавайки се на стотици интервюта с момичета и жени от цялата страна, на истории на жени, които със смелите си действия малко по малко променят света, както и на собствения си опит, Сауджани споделя вдъхновяващи мисли и практики, които превръщат смелостта в навик за цял живот и ни позволяват да бъдем автори на най-подходящия за нас, смел и изпълнен с радости живот.

Вземи безплатен откъс от книгата „Смела, а не перфектна“

В издателство „Вдъхновения“ издаваме полезни и практични книги, които помагат за разрешаването на множество специфични проблеми. Авторите, които подбираме, са водещи специалисти в конкретните си области. Към много от книгите подготвяме и допълнителни материали – статии, рецепти, дневници, безплатни електронни ресурси и други, за да ги направим още по-практични и работещи. Всички тези неща, както и информация за новите ни книги, специалните събития, които организираме и още, и още, споделяме в бюлетина си за нашите читатели.

Използвайте бутона по-долу, за да се абонирате за нашия бюлетин и да свалите откъс от най-новата ни книга „Смела, а не перфектна“.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

Отзиви за книгата

Стремежът към съвършенство

ни поставя в среда, в която се чувстваме в безопасност, но смелостта е тази, която ни извежда на пътя, по който би трябвало да вървим. Смелостта ни дава силата да говорим открито, да загърбим всичко, което ни прави нещастни, и сами да станем автори на точно нашия си смел и изпълнен с радост живот.

Галерия

Смела, а не перфектна