Пробиотични напитки с превъзходен вкус

Ползите за здравето от пробиотиците не са тайна – лекари както от западната, така и от източната медицина са единодушни за положителното им въздействие върху храносмилането, метаболизма и имунната система.

Ако търсите забавен и вкусен начин да подобрите здравето си, то вие сте попаднали на точното място! В тази книга ще намерите повече от седемдесет и пет рецепти за приготвяне на десет различни вида пробиотични напитки.

С помощта на тази книга можете да се потопите в света на пробиотиците и да се научите как да заквасвате питиета в домашни условия, какъв е здравословният ефект от приема на пробиотици от различните билки, плодове, зеленчуци и чайове и как да приготвяте

Тези напитки са най-лесният и вкусен начин да си набавите необходимите дози витамини и аминокиселини, вместо да ги приемате под формата на добавки. С тяхна помощ по естествен начин ще подобрите настроението си, енергийните си нива, двигателната функция и състоянието на кожата си. Не забравяйте, че в тялото ви има екосистема от организми, които допринасят за осъществяването на неговите основни, но все пак доста сложни функции. Подпомагането на тези организми чрез създаване на благоприятстваща тяхното развитие среда е предпоставка за вашето здраве и щастие.

С инструкции, описващи процесите стъпка по стъпка, красиви фотографии и повече от седемдесет и пет рецепти, това е най-доброто ръководство за домашно приготвени пробиотични напитки!

Можете да се научите да правите комбуча, кефир, джинджифилова бира и множество други пробиотични напитки, у дома! ``

null

Ферментацията е изкуство

Тя е наистина удивителна, щом веднъж схванете спецификата ѝ. При ферментирането на напитки (и на храни!) не само ще се забавлявате, но и ще научите много за основите на човешкото здраве.

null

Вкусно е

Всяка пробиотична напитка има свой уникален вид бактерия и/или закваска. Съществуват хиляди видове полезни бактерии и закваски, всяка от които подпомага храносмилателната и имунната ни система.

null

Започнете „пътешествието“ сега

Дайте си време, наслаждавайте се на процеса на отглеждане на здравословни пробиотични култури и бъдете удовлетворени от започналото „пътешествие“, което ще окаже изключително положително въздействие върху вашето здраве.

Джулия Малър

Джулия Малър е автор на Paleo Power Bowls, The Quintessential Kale Cookbook и „Пробиотични напитки с превъзходен вкус“. Тя е автор на блога за храна „Печеният корен“ (http://www.theroastedroot.net), където споделя здравословни рецепти, които са предимно противовъзпалителни и палео.

Джулия вярва в персонализирането на хранителния режим на всеки според уникалните нужди на тялото му. Тя не е привърженик на диети, които „пасват на всички“, а вместо това се застъпва за намиране на индивидуален начин на хранене, който оптимизира здравето и е устойчив. Нейната мисия е да предоставя здравословни рецепти, за да помогне на хората в тяхното пътуването към по-добър живот и да ги вдъхновява да намерят изцеление чрез избора си на храна.

Готови ли сте да подобрите здравето си сега? Направете го по един наистина вкусен и забавен начин. Поръчайте книгата и започнете да ферментирате!

Знам, знам… да ферментираш собствените си пробиотици у дома? Кой прави това? Освен може би ние? Всъщност, много хора! Вероятно познавате много хора, които приготвят самии кисели краставички или туршия за зимата, вкусни партиди домашно кисело мляко или собствени кълнове. Ферментацията е доста популярно занимание вкъщи… може би не толкова популярно, колкото гледането на „Игра на тронове“, но все пак това популярно.

Тази книга е подходяща за хора, които:

  • готвят с размах в кухнята;
  • вече са добавили комбучата в ежедневното си меню и са готови за следващата стъпка – да си я приготвят сами;
  • Тстремят се да подобрят храносмилателното си здраве;
  • искат да се насладят на газирана напитка без всичките калории и захар;
  • вече приготвят естествено ферментирали напитки у дома; независимо дали сте новак или напреднал ферментатор, в тази книга има идеи, съвети и трикове, които можете да приложите към вашия набор от умения за ферментация;
  • и за семейства! Имате ли деца, които обичат безалкохолни напитки или сок? Направете вкусни пробиотични напитки, за да им се наслади цялото семейство! Те са по-здравословна алтернатива на напитките със захар или изкуствени подсладители и са полезни за здравето.

Естествено ферментиралите пробиотични напитки са полезни за здравословната флора на червата, която подпомага храносмилането. Те повишават енергийните ви нива, подсилват имунната ви система и са пълни с витамини и минерали. Пробиотичните напитки помагат за стабилизиране на количеството на стомашната киселина. В книгата е включено подробно описание на това защо всяка отделна напитка е полезна за вас.

Тази книга включва 75 рецепти за направата на абсолютно фантастични пробиотични напитки. В нея ще откриете и много информация, история, съвети, предложения.

Вземи безплатен откъс от книгата „Пробиотични напитки с превъзходен вкус“

В издателство „Вдъхновения“ издаваме полезни и практични книги, които помагат за разрешаването на множество специфични проблеми. Авторите, които подбираме, са водещи специалисти в конкретните си области. Към много от книгите подготвяме и допълнителни материали – статии, рецепти, дневници, безплатни електронни ресурси и други, за да ги направим още по-практични и работещи. Всички тези неща, както и информация за новите ни книги, специалните събития, които организираме и още, и още, споделяме в бюлетина си за нашите читатели.

Използвайте бутона  по-долу, за да се абонирате за нашия бюлетин и да свалите откъс от най-новата ни книга „Пробиотични напитки с превъзходен вкус“.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

Отзиви за книгата

Галерия

Пробиотични напитки с превъзходен вкус