Протеинови барове за жени в синхрон с цикъла

 

Proteinovi-barove-za-jeni

 

Ако търсиш лесна рецепта за здравословни и вкусни протеинови барчета, които се вписват в женския хормонален ритъм – ето я! Тези барчета не само ще ти спестят време, но и ще ти дадат нужната енергия и засищане в движение. А най-хубавото? Представих ги и в ефира на bTV!

Тази рецепта за протеинови барове за жени беше специално подбрана и представена в кухнята на „Да, шеф!“ ефира на bTV, в рубриката на колоритната Веси Цурбрюг. Имах честта да гостувам на Веси и да поговорим за това как храненето може да бъде съобразено с женския цикъл – тема, която е в сърцето на всичко, което правя.
🎥 Виж как приготвям барчетата в ефир и чуй повече за връзката между фазите на цикъла и нуждите на тялото тук:
👉 Гледай участието ми в “Преди обед”

Тези домашни протеинови барове не само че са без глутен и млечни продукти, но и са съобразени с фазите на месечния цикъл за естествено балансиране на хормоните при следване на seed cycling или Балансиране на хормоните и менструалния цикъл. Тези барове са специално създадени за жени. Подходящи са за хормонален баланс, стабилизиране на енергията, преодоляване на дискомфортите свързани с ПМС и удоволствие без вина.

Подходящи за:

  • Жени, следящи месечния си цикъл
  • Хранене при инсулинова резистентност
  • Активни жени и спортуващи
  • Лесна и бърза закуска или десерт
  • Задължителни при жени с предменструален синдром

Необходими продукти за тезу великолепни протеинови барове за жени:

  • 1 и 1/2 чаша тахан
  • За дните от 1 до 14 от цикъла: смес от тахан от тиквено и ленено семе
  • За дните от 15 до 28: тахан от сусам и слънчоглед
  • За спортуващи и бодибилдъри: може да се ползва само фъстъчено масло
  • 90 г (около 1/4 чаша) протеин на прах по избор – веган, суроватъчен или телешки (най-добре с вкус ванилия)
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/3 чаша течен подсладител – мед или кленов сироп – опционлано! Аз не добавям защото протеините на прах са достатъчно сладки!
  • 100 г тъмен шоколад (над 75% какао, по желание за глазура)

 Начин на приготвяне:

  • В купа смеси тахана, протеина, солта и течния подсладител до получаване на хомогенна маса.
  • Разпредели сместа в малка тавичка, покрита с хартия за печене, и притисни добре.
  • Прибери в хладилник за около 30 минути, за да стегне.
  • Разтопи шоколада на водна баня и залей баровете.
  • Остави отново в хладилника, докато шоколадът се втвърди.
  • Нарежи на желаните парчета и съхранявай в хладилник.

 ВАЖНО! Внимавай с гъстотата на тахана

Гъстотата на тахана може да варира значително в зависимост от това колко е пресен, от какви семена е направен и как е смлян. Някои тахани са по-течни, особено тези от слънчоглед и сусам. Ако твоят тахан е по-рядък, може да се наложи да добавиш още половин или още една доза протеин на прах или да намалиш течния подсладител. Това ще запази добрата текстура на баровете. И ще ги направи още по-високо протеинови, а ще намали калорийния им състав, тъй като съотношението на мазнините ще се понижи.
❗ В такъв случай, не забравяй да преизчислиш калориите, ако следиш приема си стриктно.

Тези протеинови барове са отличен пример как храната може да работи за нас! 

Да поддържа хормоналния баланс, да осигурява нужната енергия в точния момент и да бъде истинско удоволствие. Съобразете тахана според фазата на цикъла и не се колебайте да експериментирате!

В една порция (1 барче) без подсладител има приблизително:

  • Калории: 436 kcal

  • Протеини: 24 g

  • Мазнини: 42.8 g

  • Въглехидрати: 22.6 g

Това ги прави отличен избор за:

  • Жени, които следят протеиновия си прием
  • Хранене след тренировка
  • Заместител на междинна закуска, който засища и подхранва

 

Готова ли си да ги пробваш? Ако ги направиш, ще се радвам да ми пишеш как са се получили или да ги споделиш в Instagram с таг @vdahnovenia.bg. Oбожавам да виждам споделени творения! ❤️

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed