cocosovi-barcheta

Шоколад с кокос и боровинки

Продължаваме рубриката Кулинарно училище. Подбрах серия от десерти без глутен и без захар, защото имаме най-много запитвания за тях. А днес сме приготвили даже и веган десерт, без млечни продукти и без ядки!

Какво е важно да отбележа?
Вкусът се възпитава! Няма да се уморя да го повтарям
🙂
Ако искате да започнете да намаляте количеството захар, което консумирате всеки ден, си дайте време!

Нали знаете как се изяжда слон?

Хапка по хапка 🙂

Същото е и със захарта. Няма как да стане от днес за утре. Но ако сте търпеливи, с времето ще имате прогрес и след само 1 месец ще сте намалили драстично количеството захар, което консумирате ежедневно.

А защо да го правите? За да имате повече енергия, да се радвате на по-прекрасна кожа и за да се грижите по-лесно за фигурата си.

А днешните шоколадчета са право в целта!

  By Borislava Lutskanova

Торта Рафаело

Отварям нова рубрика, където ще публикувам не малка част от рецептите на Vdahnovenia natural shop. Тук ще споделям и много практичен опит – кое как точно се изпълнява и защо се изпълнява по точно определен начин, а не по друг. Така, че дори и да не сте опитвали от нашите торти следете рубриката, защото ще си стане един сериозен готварски курс.

Реших да подаря тези рецепти на всичките ни бивши клиенти, защото след като затворихме магазина, много от вас ми писаха с молба да им изпратя рецепта за любимата им торта. Е, след като магазинът го няма, реших, че ще е хубаво тези торти да продължат да живеят под някаква друга форма.

Започваме с една от първите ми здравословни рецепти. Правя тази торта от вече почти 10 години. И честно казано, всеки път съм изненадана от резултата и от това колко гениално се съчетават няколкото съставки, които са в основата на рецептата.

  By Borislava Lutskanova

Сурово Тирамису (веган и без глутен)

Тази рецепта заслужава особено внимание, защото се приготвя сравнително лесно, а резултатът е не само сполучлива алтернатива на любимото тирамису, но дори го надминава. В същото време е без млечни продукти и глутен. Сигурни сме, че направите ли го веднъж, ще повторите много скоро.

  By vdahnovenia

Кокосов пудинг с горски плодове и чиа

Този кокосов чиа пудинг е един от най-лесните десерти, които сме приготвяли. Нужни са ни само три съставки, а крайния резултат е кремообразна, лека и здравословна закуска или десерт.

  By vdahnovenia

Как да си приготвим Златно мляко

 За да си направим Златно мляко, първо е необходимо да приготвим паста от куркума. За това по-долу, като първа стъпка ви представяме рецепта за приготвяне на паста от куркума, която може да се съхранява до 2-3 седмици в хладилник. С тази паста може да приготвяте златно мляко, може да я добавяте към кисело мляко и овсени ядки, смутита, шейкове, или пък да я консумирате директно. За хора, които имат сериозни болки в ставите се препоръчва да консумират по една супена лъжица на ден.

Пастата с куркума и златното мляко са рецепти от Аюрведичната медицина, които е добре да се вземат всеки ден за пречистване на организма и черния дроб, за болни стави и за всички други нейни приложения.

По-надолу сме ви предложили още два начина да въведете паста от куркума в менюто си - като чай и в овесена каша.

  By vdahnovenia

Салата с миди

 

  By vdahnovenia

Есенна цветна салата

Към готовата салата поднесох и картофена салата с праз лук и магданоз, 1 парче козе сирене и за мъжете наденички от „Ливади“. Отворих буркан лютеница на „Златната нива“ и бързата вечеря е готова. С много цвят и настроение!  Резултат – остава ви повече време за почивка и възможност наистина да се насладите на златната есен!

А вие какво сложихте на масата в делничния ден, в който нямахте много енергия и на всичкото отгоре се прибрахте и късно от работа?

  By vdahnovenia

Хапки със сирене от кашу

Днешната рецепта е пример за това как дори и по време на някакъв ограничителен режим (каквито са 14-те дни детокс на Надя Петрова, вариациите на смути режимите и дори и революционната елиминационна диета отново на Надя) вие можете да похапнете вкусно – трябва ви само малко фантазия!

  By vdahnovenia

Меню