fbpx
Хашимото: хранителна фармакология

Хашимото: хранителна фармакология

Една готварска книга, написана за хора, които не са специалисти по хранене (нутрициолози), нито са шеф-готвачи. Тя е предназначена за хората, които са готови да поемат отговорност за собственото си здраве. Книгата е лесен за използване и добре организиран наръчник, който предоставя средствата и увереността за оптимизиране на храненето и осигурява рецепти за вкусни ястия, които не изискват целодневен престой в кухнята.

„Можем да използваме храната като свое лекарство по същия начин, по който използваме фармацевтичните препарати, за да повлияем на биологията си. Наричам тази концепция хранителна фармакология. Храната може да бъде ваш мощен съюзник по пътя ви към излекуването и точно както се стараете да се уверите, че медикаментите, които приемате, са подходящи за тялото ви, добре би било да изградите диетата си така, че да получите най-добрите резултати.

От безкрайните часове в проучвания, от собственото си пътуване с хашимото и от работата си с хиляди хора с това заболяване научих, че макар всеки човек да е уникален, съществуват предвидими и повтарящи се хранителни решения, които действат при повечето хора с тиреоидит на Хашимото. Много от тези решения може също да са ефикасни при хора с други автоимунни заболявания.

Готови ли сте да опитате?“

Изабела Уенц, доктор по фармация, FASCP

„Хашимото: хранителна фармакология“ е за вас, ако:

Опитвали сте множество диети и не сте изпитали подобрение или състоянието ви се е влошило.

Тази готварска книга разкрива най-полезните режими на хранене при хашимото и автоимунни заболявания и как да разберете дали дадена диета ви действа добре (както и кога е време да опитате нещо различно).

Не искате да броите калории през цялото време.

Разберете защо макронутриентите са от по-голямо значение, отколкото калориите. Открийте точно от кои храни се нуждаете за оптимална тиреоидна функция и започнете бързо да си връщате живота, като стартирате излекуването си. Посредством наблюдения, научни изследвания, личен и клиничен опит Изабела Уенц споделя протоколи и лечебни рецепти, които да приложите веднага.

Не сте главен готвач, нямате представа какво да ядете и нямате време да готвите по цял ден

Организираните седмични планове за хранене ви спасяват от стреса на планирането на храненията и включват вкусни рецепти, както и съвети за пестене на време и средства, за да превърнете храненето в забавно и приятно занимание. Повечето от рецептите са наистина лесни за изпълнение. Изабела избира точно тях , защото знае какво е да си уморен, зает и да се чувстваш затрупан.

izabella-wentz

Изабела Уенц

Д-р по фармация, FASCP, е фармаколог, пациент с Хашимото и пионер в областта на промените в начина на живот, необходими при тиреоидит на Хашимото

„Споделяйки тази книга с вас, споделям част от своето сърце. По-голямата част от рецептите в тази готварска книга са любими за семейството ни, такива, които аз и моят съпруг приготвяме в ежедневието си. Надявам се, че ще ви бъде приятно да прочетете книгата и да приготвяте ястия по рецептите в нея така, както за мен беше удоволствие да я създам.“

„Прекарах години в проучване на най-добрите диети за хора с тиреоидни проблеми и твърдо вярвам, че храненето е крайъгълният камък във възстановяването на здравето ви. Също така съм убедена, че промените в диетата може да донесат огромно подобрение в симптомите и че тези промени е възможно да доведат до пълна ремисия на състоянието ви.

По време на собственото си пътуване аз лично бях шокирана да науча, че моите продължили три години пристъпи на киселинен рефлукс, хроничната ми кашлица и десетгодишната ми битка със синдрома на раздразненото дебело черво може да бъдат разрешени в рамките на три дни – просто с изключване на две храни, към които имах чувствителност! Останалите ми симптоми скоро ги последваха и аз успях да намаля тиреоидните си антитела до стойности на ремисия, косата ми порасна отново, освободих се от скобите за синдрома на карпалния тунел, изваях плосък корем, който се беше крил под планини от подуване и стомашни болки, и се превърнах отново в цялостно здрава, щастлива и в добра форма личност – без повече панически атаки, промени в настроението или пристъпи на депресия!“

Вземи безплатен откъс от книгата „ХАШИМОТО: ХРАНИТЕЛНА ФАРМАКОЛОГИЯ“

В издателство „Вдъхновения“ издаваме полезни и практични книги, които помагат за разрешаването на множество специфични проблеми. Авторите, които подбираме, са водещи специалисти в конкретните си области. Към много от книгите подготвяме и допълнителни материали – статии, рецепти, дневници, безплатни електронни ресурси и други, за да ги направим още по-практични и работещи. Всички тези неща, както и за информация за новите ни книги, специалните събития, които организираме и още, и още споделяме в бюлетина си за нашите читатели.

Изпозлвайте бутона по-долу, за да се абонирате за нашия бюлетин и да свалите откъс от най-новата ни книга „ХАШИМОТО: ХРАНИТЕЛНА ФАРМАКОЛОГИЯ

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

Отзиви за книгата

„Хашимото: хранителна фармакология“ от Изабела Уенц

Меню