Безглутенови бисквити с киноа и бадеми
Е, явно безглутеновите рецепти ще се завръщат отново и отново на страниците на блога ми с пълна сила. Не само защото са ми интересни и предизвикателни, но и защото явно с глутена трудно се разбираме. Днес искам да ти представя едни уникални безглутенови бисквити, които си измислих в момент на криза, които пак идват да покажат, че всичко е въпрос на нагласа и на желание!
Още повече, че като вкус превъзхождат всички неща в лъскави опаковки, а наред с това са подходящи за доста “диети” и режими и особено за Е-диетата на Надя Петрова. Диета, през която съм минала и която препоръчвам да изпробваш, ако имаш някакви неприятни симптоми, които ти създават неудобства.
Искрено се надявам обаче да си в идеално здраве и да си готова за кулинарни подвизи.
Необходими продукти:
- 1 чаша брашно от киноа – може да използваш и оризово, от елда или каквото друго решиш
- 1 чаша тапиока
- 150 грама кокосово масло
- 1/2 чаша ксилитол – или друг подсладител по твой избор
- 1/2 чаена лъжичка ванилия
- 1 чаена лъжичка махлеб (по желание)
- 50 гр филирани бадеми
Време за приготвяне: 30 мин.
Начин на приготвяне:
- Смеси първо сухите съставки (без бадемите), после добави маслото и ванилията и разбъркай. Сместа става на трохи, като постепенно започва да се оформя тесто.
- Разточи я на кора с дебелина 1 см и поръси с бадемите. Разточи още малко до 0,5 см дебелина, за да може бадемите да останат залепени. Изрежи с желаната форма.
P.S. Внимание! Опитай безглутеновите бисквити веднага, защото у дома буквално изчезнаха за минути.