Домашен серум за хормонален баланс

Хормоналният баланс е един от най-важните аспекти на правилното функциониране на организма. Хормоните, като естроген и инсулин, са химически пратеници, които влияят на много аспекти на нашето здраве, докато пътуват в кръвния поток през цялото ни тяло. Някои от най-честите странични ефекти на хормонален дисбаланс включват:

Най-добрият начин за естествен баланс на хормоните е чрез пълноценно и подходящо здравословно хранене. Това включва хранителни източници като например авокадо, което осигурява голяма полза за хормоналния баланс. Освен това използването на етерични масла като допълнение към нашата диета може да помогне за балансиране на хормоните и за предотвратяване на здравословни проблеми, свързани с хормонален дисбаланс.

Какво включва?

Този домашен серум за хормонален баланс включва две от трите най-добри етерични масла за хормоните. С равни части масло от салвия и масло от мащерка – по 30 капки от всяко – тази рецепта е пълна с полезни ефекти.

Най-голямата полза от салвията е, че помага за балансиране на производството на естроген в тялото. Много здравословни проблеми днес, например безплодие, СПКЯ и естроген-базирани ракови заболявания, са причинени от излишък на естроген в тялото – отчасти поради нашата консумация на храни с високо съдържание на естроген.

Тъй като салвията помага да се балансират нивата на естроген, тя е невероятно ефективно етерично масло при широк спектър от хормонални проблеми. Така че, независимо дали търсите естествени лекарства за ПМС спазми през месеца, или вероятно вече знаете, че имате излишък от естроген в тялото си, салвията е чудесно етерично масло, което да добавите към процедурите си с етерични масла.

Маслото от мащерка е полезно за тялото, тъй като подобрява производството на прогестерон. Както мъжете, така и много жени имат ниско ниво на прогестерон, а ниските нива на прогестерон се свързват с безплодие, СПКЯ и депресия, както и с други дисбалансирани хормони в тялото.

Подобреният прогестерон прави мащерката чудесно етерично масло, което може да се използва за естествено балансиране на хормоните. Плюс това този подход е далеч по-добър, отколкото да се прибегне веднага до синтетични лечения, като хормонозаместителна терапия, която може да ви направи зависими от отпускани с рецепта лекарства, да маскира симптомите, докато развивате заболявания в други части на тялото, а често и да причини сериозни странични ефекти.

Към маслото от мащерка и салвия добави също 30 капки масло от иланг-иланг и 30 милилитра масло от вечерна иглика. След като се смесят, постави сместа на Домашния серум за хормонален баланс в стъклен флакон с капкомер и той е готов за употреба. Просто втривай по пет капки във врата си два пъти дневно, за да поддържаш хормоните си в равновесие.

Домашен серум за хормонален баланс

Общо време за приготвяне: 2 минути

 

СЪСТАВ:
  • 30 милилитра масло от вечерна иглика
  • 30 капки масло от салвия
  • 30 капки масло от мащерка
  • 30 капки масло от иланг-иланг

 

Упътвания:
  • Смеси всички съставки в шишенце от 60 милилитра.
  • Прехвърли в стъклен флакон с капкомер.
  • Втривай по 5 капки във врата 2 пъти дневно.

 

Не пропускай най-новата ни книга за натурална грижа за красотата.

И още полезни и практични книги за натурална грижа:

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed