Ледени близалки с ананас

 

Pineapple_Pops

Тези ледени близалки с ананас идват точно навреме за горещините. Запознай се с домашните, супер вкусни мини сладоледчета на Хейли Помрой, които тя шеговито нарича “Push-Up Pops”. В превод това означава “Лицеви опори”. Ето какво още съветва Хейли:

Следващия път, когато прекарвате време навън в слънчево време, искам да посегнете към тези освежаващи, но същевременно декадентски сладки. Те поставят усмивка на лицето на всеки, във всяка възраст. Не забравяйте, че да сте здрави не означава, че трябва да се лишавате от вкусни лакомства. Направете тези близалки следващия път, когато ви се прияде сладко.“

 

Необходими продукти за ледени близалки с ананас:

  • 1 цял ананас, обелен, почистен от сърцевината и нарязан на парчета (около 3 чаши)
  • 3/4 чаша консервирано кокосово мляко (не нискомаслено)
  • 1/4 чаша сурови какаови зърна, счукани

Начин на приготвяне:

Подготви седем малки форми за мъфини. Доре е да са от по-твърда хартия или да са силиконови, за да могат да задържат течната консистенция.

Пасирай ананаса и кокосовото мляко в блендер до гладкост. Разбъркай с какаовите зърна. Изсипи ананасовата смес в подготвените форми за мъфини, като я разпределиш равномерно. Покрий със свежо фолио, след което бодни по една дървена клечка за сладолед (или лъжица, ако не разполагаш с такива) през филиото и постави в центъра на всяка чаша. Фолиото помага на пръчиците да останат изправени, докато близалките стягат. Лъжиците може да се задържат по-трудно, защото са по-тежки.

Замрази за една нощ.

За да сервираш, отстрани найлоновото фолио, извади близалките и отлепи хартиените чашки, като ги разкъсаш. Ако са силиконови ще трябва да почакаш малко, за да се отпуснат и да могат да бъдат отлепени.
Наслади се веднага.

 

Да ти е сладко!

Ако имаш нужда да влезеш във форма или да подобриш храносмилането, то не пропускай книгите на Хейли Помрой.
Можеш да ги разгледаш тук.

 

за-бърз-метаболизъм-2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed