Шоколадов фъдж с лешници
Шоколадов фъдж с лешници – вкусно удоволствие за всяка ситуация
Когато ми е нервно, когато ми е тъжно, когато ми предстои тежка тренировка, когато има празник, когато искам да зарадвам любим човек… или просто когато искам да поглезя сетивата си, приготвям любимия на моя съпруг шоколадов фъдж. Рецептата е проста, като да преброиш до 3 – 1, 2, 3, после изчакваме малко да стегне и… Voila! Върховно шоколадово удоволствие, което може да покори сърцата и на най-заклетите противници на здравословното хранене!
Е, хайде сега, само не ми обяснявай, че не познаваш такива, защото няма да ти повярвам!
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. сурово какаово масло
- 1/2 ч.ч. лешников тахан
- 1 ч.ч. суров мед или кленов сироп
- 1 ч.ч. сурово какао на прах
- 1/2 ч.л. натурален ваников екстракт
- 1/2 щипка хималайска сол
- 1 ч.ч. сурови лешници
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за охлаждане: 50 мин.
Начин на приготвяне:
- Разтопи какаовото масло на водна баня, като не допускаш водата да заври или да надвиши 45 градуса. Добави останалите съставки (без лешниците) и разбъркай до хомогенното им смесване. Ако е необходимо, използвай блендер.
- Изсипи сместа в малка форма за торта и подреди лешниците отгоре.
- Сложи в хладилник за около 40-50 минути. Извади и поднеси, като разрежеш на малки ромбчета преди да сервираш.
Наслади му се максимално! 🙂