Хрупкави бисквити с фъстъчено масло и шоколадов топинг
Късен, зимен следобед. Според английската традиция е време за чай. А какво е английската чаена традиция без бисквити? Сладки и хрупкави с шоколадов завършек. А когато тези бисквити са направени от страхотни продукти и съчетани по уникален начин, за да можем да хапваме от тях с удоволствие и без притеснения, можем само да сме много доволни и да посрещаме гости с радост.
Е готови ли сте?
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши брашно от нахут
- 200 мл оризова сметана
- 100 мл вода
- 1/2 чаена чаша фъстъчено масло
- 1 натурална ванилова есенция
- 1/2 чаена чаша вода
- 2 чаени лъжици ксилитол или стевия (ако искате много сладък вкус, добавете 4)
За шоколадовия топинг:
- 2 супени лъжици кокосово масло (разтопено)
- 2 супени лъжици сурово какао, на прах
- 2 супени лъжици кленов сироп
Време за приготвяне: 10 мин.
Начин на приготвяне:
- Замесваме тестото, като смесваме първо сухите, после мокрите съставки и разбъркваме заедно. Трябва да получим рядко тесто с консистенция малко по-гъста от тази на тесто за палачинки.
- Оставяме тестото в хладилник за няколко часа или за през нощта. Можеш да прескочиш тази процедура, но за да получиш наистина хрупкав ефект, те съветвам да не го правиш.
- На дъното на тавата, която ще използваме, слагаме хартия за печене. С помощта на лъжица сипваме по малко от сместа, като внимаваме да оформим правилни кръгчета.
- Печем в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 15 – 20 минути.
- Приготвяме шоколадовия топинг като смесваме всички съставки и разбъркваме до пълното им хомогенно смесване. Поливаме бисквитите и им се наслаждаваме максимално.
Приятно похапване!
Прочети още: Най-свежата зимна салата
Харесва ли ти рецептата? Ако имаш свой вариант на бисквити с фъстъчено масло, ще се радваме да ни споделиш за него в коментар!
До скоро! 😉