Когато се борите с глутена, млечните продукти, яйцата, соята и други проблемни храни, е нормално да се чудите какво да ядете. На помощ идват „Хашимото: хранителна фармакология“ и емпатичният и гъвкав подход на д-р Изабела Уенц към излекуването. Не само ще ви допаднат практичните инструменти и стратегии за успех, с които уверено ще използвате храната като лекарство, но и ще се влюбите в рецептите с истински храни на д-р Уенц, които ще извадят тялото ви от режима „бий се или бягай“ и ще го превърнат в супербунтовник, създаден, за да си върне здравето!
„Прекарах години в проучване на най-добрите диети за хора с тиреоидни проблеми и твърдо вярвам, че храненето е крайъгълният камък във възстановяването на здравето ви. Също така съм убедена, че промените в диетата може да донесат огромно подобрение в симптомите и че тези промени е възможно да доведат до пълна ремисия на състоянието ви.
По време на собственото си пътуване аз лично бях шокирана да науча, че моите продължили три години пристъпи на киселинен рефлукс, хроничната ми кашлица и десетгодишната ми битка със синдрома на раздразненото дебело черво може да бъдат разрешени в рамките на три дни – просто с изключване на две храни, към които имах чувствителност! Останалите ми симптоми скоро ги последваха и аз успях да намаля тиреоидните си антитела до стойности на ремисия, косата ми порасна отново, освободих се от скобите за синдрома на карпалния тунел, изваях плосък корем, който се беше крил под планини от подуване и стомашни болки, и се превърнах отново в цялостно здрава, щастлива и в добра форма личност – без повече панически атаки, промени в настроението или пристъпи на депресия!“