КИШ С БРОКОЛИ И ПИЛЕШКО МЕСО
ПАЛЕО ДИЕТА
Рецептата днес е от готварската книга на д-р Избела Уенц Хашимото: хранителна фармакология и е за киш с броколи и пилешко месо. Тази рецепта е идеално ястие, което ще се хареса на всички членове на семейството. Запази си я, защото е лесна, вкусна, високопротеинова и с висока хранителна плътност. Освен това е подходяща за доста видове диети. А и като цяло е много здравословна поради комбинацията от богатото на протеини пилешко месо, съдържащите селен гъби и пълните с фолат броколи. На кратко този киш изобилства от хранителни вещества! Добавяме и висококачествения протеин от яйцата и аромата на розмарин и кишът със сигурност ще спечели сърцата на всеки любител на хубавата кухня.
А знаеш ли, че в най-новата книга на Изабела също има рецепти? Да, освен всички полезни стратегии за поставяне на тялото в безопастност и тоновете полезна информация, както за надбъбречните жлези, така и за хроничния стрес като цяло в книгата има повече от 50 вкусни, ароматни и питателни рецепти.
Разгледай съдържанието и тук
Необходими продукти за 4 порции от киш с броколи и пилещко месо:
• Време за подготовка: 5 минути
• Време за готвене: 25 минути •
- 1 супена лъжица кокосово масло
- 200 – 250 грама обезкостени пилешки гърди, нарязани
- 1 малък стрък праз, нарязан
- 1 чаша гъби, нарязани на филийки
- 2 чаши розички от броколи (около ¾ от средно голяма глава броколи)
- 6 яйца, разбити
- ½ чаша неподсладено бадемово мляко
- морска, хималайска или каменна сол на вкус
- черен пипер на вкус (ако ви понася)
- 1 чаена лъжичка пресен розмарин, накълцан
Начин на приготвяне:
- Загрейте предварително фурната на 190 °C.
- В подходящ за използване във фурната тиган на умерен огън сложете кокосовото масло, в което запържете пилето за 5 минути.
- Добавете праза, гъбите и броколите и гответе 5 минути, докато пилето е напълно готово, а зеленчуците са започнали да омекват.
- В голяма купа разбъркайте енергично яйцата с бадемовото мляко, солта, черния пипер и розмарина. Изсипете сместа върху пилешкото месо в тигана.
- Сложете тигана във фурната и печете 20 минути или докато яйцата стегнат. Ако нямате подходящ за фурна тиган, може да прехвърлите пилешкото месо и зеленчуците в тавичка, да изсипете отгоре сместа с яйцата и да изпечете.
- Нарежете и сервирайте.
Хранителен анализ на порция:
протеини (г) 21,64;
мазнини (г) 11,97;
въглехидрати (г) 7,65; B12 (мкг) 0,77;
желязо (мг) 2,35; йод (мкг) 36; магнезий (мг) 29,68;
калий (мг) 364,8; селен (мкг) 35,18; натрий (мг) 251,66
2 коментара. Leave new
Много сполучлива рецепта. Останах изненадана от комбинацията на праз лук с броколи, но се оказа много вкусно.
Много се радваме, че ви харесва 🙂
Точно затова казвам винаги, че човек трябва да опитва. Ако не му хареса, ще знае, че не му харесва и няма да повтори. Но опитването на нови вкусове обогатява и активира вкусовите рецептори. А когато храната ни хареса активира и центровете на удоволствие 😉