Вкусен и здравословен горещ шоколад с лешников тахан
С настъпването на студените дни, няма нищо по-уютно и успокояващо от чаша горещ шоколад. Но нека добавим и здравословен обрат на класическата напитка! Представяме ти рецепта за горещ шоколад с лешников тахан, който ще ти даде неповторим вкус и хранителни ползи. Идеална напитка и за романтична закуска, и за уютна неделя следобед и за сгряваща напитка за офиса.
Нашата рецепта за горещ шоколад с лешников тахан комбинира богатия вкус на черен шоколад с 92% какао и кремообразния лешников тахан. Тази комбинация не само доставя удоволствие, но и ти осигурява важни нутриенти, които подкрепят здравето.
Ползи за здравето:
- Черният шоколад е богат на антиоксиданти и минерали като желязо, магнезий и цинк.
- Лешниковият тахан е чудесен източник на здравословни мазнини, протеини и витамини.
- Бадемовото мляко е нискокалорично и богато на витамини D и E.
Рецептата за нашият любим горещ шоколад:
Необходими съставки:
- 2 чаши бадемово мляко (или друго растително мляко по избор)
- 50 г настърган шоколад с 92% какао
- 1 супена лъжица лешников тахан
- 1 супена лъжица мед или кленов сироп (по желание)
- Щипка ванилов екстракт
- Щипка морска сол
Начин на приготвяне:
- Загрей бадемовото мляко в тенджера на среден огън.
- Добави настъргания шоколад и разбъркай, докато шоколадът се разтопи напълно.
- Добави лешниковия тахан, меда (или кленовия сироп), ваниловия екстракт и морската сол. Разбъркай добре.
- Продължи да бъркаш за около 5 минути, докато шоколадът стане горещ и гладък.
- Изсипи в чаши и се наслади на топлата напитка с богат лешников вкус.
Този горещ шоколад с лешников тахан е перфектен начин да се насладиш на зимните вечери с топла напитка, която съчетава вкус и здраве. Опитай го и сподели своите впечатления с нас!
Разгледай нашата нова подаръчна кутия: Какаова церемония