Ако се чудите какво да подарите на приятелката си, която от години се бори с хормонални проблеми, все е на диета, но така и не може да постигне хормонален баланс и желаните килограми, или на близък, страдащ от високо кръвно, инсулинова резистентност или диабет, тази книга е перфектният избор! Изключително добре организирана, с достатъчно информация за основите на режима, практични насоки за прилагането му в ежедневието и лесно изпълними рецепти за вкусни ястия, книгата е надежден наръчник по пътя към по-добро здраве, по-пълноценно функциониране в ежедневието и по-добри отношения с тялото и храната.
Нисковъглехидратно хранене за всеки ден
Имаш излишни килограми или се бориш със здравословен проблем, свързан с теглото? Искаш да отслабнеш и да подобриш здравето си? Превърнала си спазването на диети и хранителни режими в част от ежедневието си и дори си го извисила до изкуство? Опитала си всевъзможни планове и програми, но така и не успяваш да получиш желания резултат и да го задържиш? Може би дори си пробвала нисковъглехидратно хранене, но не си съвсем доволна от постиженията си? Къде бъркаш тогава?
Високомазнинното нисковъглехидратно хранене не е просто мода. То се основава на задълбочени научни изследвания и на постигнатите от безброй хора по целия свят успехи. Има обаче твърде много нюанси и специфики, които може да объркат недобре информирания потребител и да компрометират резултатите. Тук на помощ идва най-новата книга на издателство „Вдъхновения“, „Нисковъглехидратно хранене за всеки ден – бързо и лесно“ от Деница Георгиева.
Деница Георгиева е популярен кулинарен блогър, списващ блога Healthy with Deni. В дебютната си кулинарна книга Деница не просто предлага част от авторските си рецепти, подходящи за високомазнинна нисковъглехидратна диета, но и ни представя достъпно, ясно и разбираемо основите на този набиращ все по-голяма популярност режим на хранене.
Рецептите в книгата са семпли, основно за сравнително бързи ястия с малко на брой, достъпни и лесни за намиране продукти, подходящи за всеки вкус и всякакъв индивидуален вариант на следване на режима. Сред рецептите има такива за закуски, основни ястия, супи, салати, десерти, дресинги и сосове. Авторката дава и конкретни насоки за „сглобяване“ на пълноценна нисковъглехидратна порция, с помощта на които човек може по всяко време лесно да си приготви нещо подходящо за хапване по режима извън предоставените рецепти.
Особено ценна е частта с посочване на някои от най-често допусканите грешки при прилагане на режима, която ще те предпази от попадане в обичайните капани и ще ти гарантира, че ще постигнеш търсените резултати (с индивидуално темпо, разбира се) и няма да навредиш на здравето си.
Представеното пълно меню за една седмица, основано на рецептите в книгата, и списъкът за пазаруване ще улеснят навлизането ти в режима и ще ти дадат увереността, че здравословното е съвсем достъпно за всеки и че не е трудно да превърнеш приготвянето на подобряващи здравето ястия в проста ежедневна дейност.
ВАШИТЕ СЪРЦА
От 6 – 7 години съм привърженик на високомазнинното нисковъглехидратно хранене – време, през което лично се убедих във възможността човек да подобри здравето и общо живота си чрез промяна в храненето. Щеше ми се, когато започвах с режима и бях объркана, да имах подръка книга като тази на Деница – така не само щях да се храня вкусно и разнообразно още отначало, но и вероятно щях да избегна част от грешките при спазване на режима. Книгата на Деница Георгиева е за всички – за тези, които сега започват с режима, за да навлязат уверено в него и да се убедят, че здравословното хранене не предполага задължително консумация на скъпи храни в засукани ястия и не изисква дълги часове суетене в кухнята; за следващите отдавна режима – за да разнообразят менюто си, а и да намерят идеи за приобщаване на останалата част от семейството към режима без ненужни ограничения; за всички онези, които се страхуват да изключат някои храни и да намалят въглехидратите, защото се опасяват да не се чувстват лишени и да не си навредят.
Изчерпателно, теоретично и стегнато. Прекрасни рецепти, поднесени с доза практичност, преплетени с лична история и любов към храната.
Тази книга е още едно доказателство, че спазването на определен режим на хранене, особено наложен по здравословни причини, не е причина да се лишиш от вкусна храна. Нито пък да прекарваш часове в кухнята всеки ден. От кухнята на Дени се носят невероятни аромати, а рецептите, с които изненадва, са лесни, бързи, достъпни, разнообразни и не на последно място, вкусни. Тази книга е ценен помощник както за новобранците, така и за по-опитните в нисковъглехидратното хранене. Тя ще ви вдъхнови и ще ви покаже, че нисковъглехидратното хранене е достъпно за всеки.