Борислава Люцканова е нутрициолог, създател, основен двигател, food stylist и вдъхновител в издателство „Вдъхновения“. Вярва безрезервно, че здравословното хранене може да е и вкусно, и лечебно и го доказва всеки ден в работата и ежедневието си. Обожава да експериментира с нови неща и продукти – в кухнята, в красотата, в грижата за себе си и близките си. Обича предизвикателствата и добрите каузи и винаги е готова да работи здраво за тях.
След като повече от две години администрирам групата ни във Facebook за обмяна на опит, рецепти и практични насоки за преминаване през режима на Хейли Помрой „Ключът към бързия метаболизъм“, дойде време да създам и готварска книга, адаптирана към българския вкус. Опитът и комуникацията ми с много жени, преминаващи през режима, показват, че някак си нещата се случват по един малко по-различен начин, когато в менюто има пълнени чушки, мусака, спагети, пица, десерти и т.н. Защото най-ключовото във всяка програма е да се храним с наслада! Мисълта, че сме на диета и трябва да се ограничаваме, обикновено води до едно: зарязваме всичко и се връщаме към старите навици, които са ни докарали до положението, в което се налага да сме на диета. В „Готварска книга по „Ключът към бързия метаболизъм“ предлагам 90 изцяло нови, непубликувани в групата рецепти.