Бананов сладолед

  By vdahnovenia    

януари 15, 2018

Ето го и любимия сладолед на моите деца. Невероятно вкусен, лесен за приготвяне, евтин и типично в стил Вдъхновения. И най-важното – пере се без проблем от детските дрешки. Никога няма да забравя една блузка, накапана от купен сладолед, която по никакъв начин не успях да изчистя. Посветих ѝ цяла седмица неуспешни опити! Ето ви още една причина да предпочетете домашния изумително вкусен сладолед.

Днешният е със замразени боровинки и белени конопени семена. Вие можете да използвате ягоди, малини, счукани какаови зърна, какао на прах или просто нещо с което разполагате в момента.

  • Cook: 10 mins

Ingredients

Продукти:

4 замразени банана

1 с.л. конопени семена

шепа замразени боровинки

Directions

1Изваждаме бананите от камерата. Оставяме ги за 2 – 3 минути да се отпуснат. Нарязваме ги на парчета и ги пускаме в блендера. Завъртаме на най-високата скорост и продължаваме да разбиваме, докато получим фин сладоледен крем.

2Разпределяме в купички и поръсваме с боровинките и конопените семена. Насладете му се максимално!

Основната съставка е само една – замразен банан. Не ви трябва нищо друго. Е, разбира се, има една уловка. Този банан трябва да е много добре узрял. За предпочитане е да презрял. За целта винаги може да използвате ненавреме изядените банани, които са ви останали в купата с плодове, или да се оглеждате в хипермаркетите за презрели банани на промоция. Обикновено са по левче килото. Никога не ги пропускам и винаги зареждам камерата с презрели, капещи от сладост банани.

Хубавото на този сладолед е, че при малко въображение можете да постигнете голямо разнообразие. Всеки път може да е абсолютно различен.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Меню
Have no product in the cart!