

Directions
1Нарежете червените чушки на кубчета или на малки ленти.
2Нарежете киселеца на ситно
3Настържете морковите
4Смесете всички зеленчици, заедно с магданоза и разбъркайте
5Подгответе дресинга, като разбиете зехтина и балсамовия оцет, и добавете към салатата.
6Разпределете в четири плоски чинии и поръсете с кълновете от елда и конопените семена.
Страшно модерно е в момента да се храним със суперхрани. Всяко второ нещо в магазините за здравословни и биохрани ни се рекламира като суперхрана. Разбира се, предвид глобалното замърсяване и тоталното обедняване на почвите за нас в момента е все по-важно да ядем, продукти богати на ценни хранителни вещества. Естествено, хубаво е да включим суперхрани, които да заменят синтетичните витамини и минерали, с които често, често прекаляваме, но задължително ли е да сме дали цяло състояние за тези суперхрани. Нямаме ли и на нашата географска ширина суперхрани, или не сме свикнали да им обръщаме достатъчно внимание, ако не са в лъскава опаковка?!
Предполагам се досещате какъв е отговорът. Разбира се, че имаме. България е една изключително богата в природно отношение страна. По дивите поляни растат множество природни дарове. Един от тях е киселецът – любимата ми добавка към всяка зелена салата. Винаги придава страшно свеж вкус. Този път обаче ви предлагам цяла салата на основата на киселеца. Не се притеснявайте, не е кисела, защото кълновете и семената балансират страхотно вкуса.