

Сурова веган шоколадова торта с боровинки
май 12, 2017
- Prep: 10 mins
- Cook: 25 mins
Directions
1В кухненски робот с S-образен нож смелете първо какаовите зърна, а после добавете и всички останали продукти за блата. Продължете разбиването, докато сместа придобие консистенцията на тесто.
2Поръсете формата за торта с кокосовите стърготини. Отгоре разпределете равномерно тестото.
3Сложете в хладилника, за да стегне.
Проготвяне на крема
1Смелите на брашно семената от чиа, след което ги накиснете в млякото за около 10 – 15 минути.
2Сложете фурмите в блендера заедно с накиснатите семена от чиа и останалите продукти. Миксирайте до получаване на пухкав крем.
Сглобяване на тортата
1Извадете охладения блат и намажете с половината от крема. Върнете тортата и останалата част от крема в хладилника и оставете за минимум 30 минути.
2Извадете тортата и с останалата част от крема шприцовайте малки розички или някакви други желани фигури. Bon appetite!