Сурови веган шоколадови бонбони без захар

  By vdahnovenia  

май 12, 2017

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 20 mins

Ingredients

200 грама какаова паста,

50 грама какаово масло,

1 ч.л. течен екстракт от ванилия,

50 милилитра кленов сироп,

1/4 грама сол.

Directions

1Разтопете какаовата паста и какаовото масло в дехидратор или на водна баня. За да разтопите на водна баня, поставете малка тенджерка с вода на котлона. Отгоре поставете голяма купа. Целта е купата да покрие ръбовете на тенджерата, като не се допира до водата. Следете водата да не завира. Само след няколко минути ще имате готов разтопен шоколад. За да сте сигурни, че шоколадът ви ще остане суров, е добре да ползвате термометър. Следете да не се загрява над 45 градуса. Добавете какаовото масло. Продължете затоплянето до пълното разтопяване на какаовата паста и какаовото масло.

2Добавете останалите съставки и продължете да бъркате на водна баня. Трябва да получите гладка, плътна, хомогенна и лъскава смес. За да пробвате дали е готова, капнете 1 капка на пергаментова хартия и приберете в хладилника. Ако капката остане гладка и лъскава, значи имаме идеално темпериран шоколад. Сипете в желаните форми, като внимавате те да са чисти и сухи, и приберете в хладилник.

3Поднесете с много удоволствие!

Шоколадът е най-вдъховяващата и най-желана храна на света. Обикновено обаче върховното удоволствие от консумацията му е последвана от дос..адни мисли за калории, кръвна захар, килограмии и т.н.

Представете си мек, сладък и плътен шоколад, който можете да консумирате с удоволствие и без досадни мисли за калории, кръвна захар, килограми и т.н. Шоколад, който можете да консумирате без угризения и без притеснения! Шоколад, от който няма да пълнеете и да имате здравословни проблеми, а тъкмо обратното. Шоколад, който освен чувствена наслада ви носи и много, много реални здравословни ползи.

Това е истинският натурален суров веган шоколад. Да, разбира се, вече можете да си го купите в повечето биомагазини, но защо да не пробвате да си го направите сами у дома! Без да правите компромис с вкуса, качеството и насладата.

Прочети още: Хрупкави бисквити с фъстъчено масло и шоколадов топинг

00:00

Nutrition Facts

Serving Size6

2 Reviews

Борислава Люцканова

декември 19, 2018

Здравейте,
При прехвърлянето на рецептите от стария ни сайт към новия са изпаднали мерките. Моля да ни извините и благодарим, че ни информирахте 🙂
Успешно готвене 🙂

Христина

октомври 24, 2017

Здравейте! Не мога да разбера продуктите с какви мерки са посочени. Какво означава „2 какаова паста“? Две какво?

All fields are required to submit a review.

Меню
Have no product in the cart!