

Ingredients
Блат 1
2 овесени ядки, смлени на фино брашно,
1/2 натурална ванилова есенция,
малко бадемово мляко или вода, ако тестото е прекалено твърдо,
кокосови стърготини за поръсване на формата.
Блат 2
30 g сурова какаова маса, разтопена на водна баня,
2 натурална портокалова есенция.
Блат 3 – съвършеният!!!
Directions
Приготвяне на блат 1
1Смесете смлените бадеми, овесените ядки, махлеба и солта.
2 Добавете меда, кокосовото масло, ванилията и сладкото от мандарини. Разбъркайте в кухненски робот (или на ръка) до получаване на хомогенна, подобна на тесто смес. Ако е необходимо, добавете бадемовото мляко или водата.
3На дъното на форма за торта поставете кокосовите стърготини. Отгоре разпределете тестото и оформете кръгъл блат за торта. Докато приготвяте следващия, сложете готовия вече блат в хладилника, за да стегне.
Приготвяне на блат 2
1Почистете фурмите от костилките и смелете в кухненския робот.
2Когато се съберат на топка, разпределете сместа равномерно и добавете бадемите, портокаловата есенция и какаовата маса. Смелете до получаване на подобна на тесто смес.
3Извадете формата за торта от хладилника и разпределете втория блат върху първия. Върнете обратно в хладилника.
Приготвяне на блат 3
1Смелете всичко в кухненския робот и (ако успеете да не изядете всичко, докато извадите формата за торта от хладилника 🙂 ) оформете третия блат.
2Върнете в хладилника, за да стегне, и след изваждане украсете по желание. Да ви е сладко!
Простичките неща са най-гениални. Знам, че всички го знаем, но всеки път се изненадвам невъобразимо много, когато за пореден път се убедя в това. Причината...
Правя торта за 5-ия рожден ден на сина ми, а не съм имала време да обмисля нещата, да „комбинирам” вкусовете и да имам поне някакви идеи за рецепта. Ммм да, ще се съглася, че не е сериозно, нооо в своя защита ще кажа, че поне желание не ми липсва. И така, да започваме:
Прочети още: Супа с кълнове от леща