Шоколадови трюфели с мака и портокал
Шоколадови трюфели с мака и портокал

Шоколадови бонбони с мака и портокал

  By vdahnovenia    

януари 15, 2018

  • Cook: 10 mins

Ingredients

Продукти:

2 чаши смлени на брашно бадеми

3 с.л. какао

1 чаша фурми

1-2 с.л. кленов сироп, сироп от агаве или мед

1 с.л. сок от портокал

2 с.л. какаово масло (можете да го замените с кокосово)

кората на 1 биопортокал (или обикновен, но предварително накиснат със сребърна вода, сода и оцет)

1 ч.л. мака

1 ч.л. ванилия

1 доза темпериран шоколад

Directions

1Смесете всички съставки без темперирания шоколад и миксирайте в блендер. Когато сместа се събере на топка, значи сте получили правилната консистенция на тестото.

2Оформете на ръка шоколадовите бонбони и охладете.

3През това време темперирайте шоколада. Извадете трюфелите и ги подредете върху хартия за печене. Полейте трюфелите с шоколада, като за целта използвате малка лъжичка. Ако отстрани са ви останали дупки, можете да ги попълните с помощта на лъжичката. Просто потопете лъжичката в шоколада и допрете мястото, където желаете да попълните. А можете и да оставите дупките просто така, за да могат да се проследят капките шоколад. Остатъкът от шоколада направете на бонбони.

4Охладете и поднесете с много настроение!

Има толкова настроение във всички пролетни празници, но Цветница определено ми е любимият.

Ето едни страхотни бонбони, подходящи както за официални поводи и семейни тържества, така и за хапване сред природата. А защо не и просто така, у дома в компанията на любимите хора.

Въоръжете се с малко търпение, защото шоколадовият кувертюр изисква малко повече време, но усилията определено си заслужават.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Меню