Безалкохолно мохито
Какво по-хубаво от това да закрием летния сезон с няколко почивни дни? А какво може да допълни перфектно ваканционната емоция, докато се излежаваме на плажа, край басейна или в градината? Една освежаваща чаша с мохито – вечната класика! Един от коктейлите, които са се превърнали в емблематични. А представи си сега, че коктейлът може да е също толкова ароматен и освежаващ, но без да съдържа алкохол. Безалкохолно мохито? Ще попиташ как е възможно? Лесно, при това без компромис във вкуса.
Чудно, а?
Ето нашата адаптирана версия на Хаши мохитото на Изабела Уенц от книгата ѝ „Хашимото: хранителна фармакология“. Там можеш да намериш оригиналната рецепта за Хаши безалкохолно мохито, както и още 125 други здравословни и пълноценни хранителни рецепти, подходящи при хашимото, но не само.
Безалкохолно мохито – съставки
- ½ връзка пресни листа от мента
- сокът от 1 лимон или лайм
- ½ чаена лъжичка млян джинджифил
- 1 капка етерично масло от мента – по желание
- 1 чаша кокосова вода
- 1 – 2 капки екстракт от стевия на вкус – по желание, но ако използваш етерични масла, добави мед или стевия за емулгиране на маслата
- 4 – 5 кубчета лед (или натрошен лед, ако няма да използваш блендер)
Начин на приготвяне
Лесно е, като 1, 2, 3 🙂
- С помощта на хаванче и чукало стрий ментовите листа, за да се освободи ароматът им.
- В чаша смеси ментата с лимоновия сок, джинджифила, кокосовата вода и подсладителя (или меда). Друг вариант е да сложиш всички съставки в блендер и да разбъркате.