Сурова веган шоколадова торта с боровинки
Необходими продукти за Сурова веган шоколадова торта с боровинки:
Продукти за блата:
- 200 грама бадеми (предварително накиснати във вода и дехидрирани)
- 150 грама боровинки
- 100 грама какаови зърна
- 7-8 броя фурми
- кокосови стърготини за поръсване на формата
Продукти за крема:
- 8 супени лъжици семена от чиа
- 600 милилитра оризово или соево мляко
- 1/2 чаена лъжичка натурален ванилов екстракт
- 200 грама фурми, без костилките
- 3 чаени лъжички сурово какао на прах
- 3 чаени лъжички течно кокосово масло
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за охлаждане в хладилник: поне 30 мин.
Начин на приготвяне:
Приготвяне на блата:
- В кухненски робот с S-образен нож смели първо какаовите зърна, а после добави и всички останали продукти за блата. Продължи разбиването, докато сместа придобие консистенцията на тесто.
- Поръси формата за торта с кокосовите стърготини. Отгоре разпредели равномерно тестото.
- Сложи в хладилник, за да стегне.
Проготвяне на крема:
- Смели на брашно семената от чиа, след което ги накисни в млякото за около 10 – 15 минути.
- Сложи фурмите в блендера заедно с накиснатите семена от чиа и останалите продукти. Миксирай до получаване на пухкав крем.
Сглобяване на тортата:
- Извади охладения блат и намажи с половината от крема. Върни тортата и останалата част от крема в хладилника и остави за минимум 30 минути.
- Извади тортата и с останалата част от крема шприцовай малки розички или някакви други желани фигури.
Bon appetite!