Сьомга на тиган с печени зеленчуци
- H-Burn Вечеря
- Порции 2
- Време за приготвяне: 20 минути
- Общо време: 30 минути
Запечена сьомга с балсамови печени зеленчуци H-burn е истинска програма, която Хейли Помрой използва с клиенти в нейните клиники. Ето какво споделя тя:
„С този мини план енергията ви ще скочи и ще се почувствате отпочинали, бодри и жизнени. За 10 дни много от клиентите ми губят до 10 килограма! С H-Burn ще атакувате упоритите хормонално-индуцирани мазнини, ще стабилизирате хормоналния си баланс и ще успокоите настроението си, докато изглаждате новите си и нежелани издутини. Ще преодолеете най-упоритите си плата за загуба на тегло и ще видите как числото на кантара започва да пада рязко надолу. Мазната риба, като сьомгата, помага за насърчаване на здравословен хормонален баланс в щитовидната жлеза и надбъбречните жлези. А и здравословните мазнини забавят изпразването на стомаха. Тоест те ви помагат да се чувствате сити по-дълго, като стимулират хипоталамуса и хипофизните жлези в мозъка да отделят хормони за добро настроение, което позволява на тялото ви да се чувства сито и удовлетворено. Нека започнем да топим мазнините”
Насладете се на тази рецепта за запечена сьомга с балсамови печени зеленчуци. Но преди това.
Кога имаме нужда от H-BURN?
Необходими продукти:
- 2 малки тиквички, нарязани с дебелина 1/2 инча
- 2 чаши нарязани на четвъртинки пресни гъби около 100/150 грама
- 1 малка глава червен лук, нарязан на филийки с дебелина ½ сантиметър
- 4 супени лъжици зехтин, разделени
- 1 супена лъжица балсамов оцет
- морска сол и черен пипер
- 2 филета от сьомга от по 150 грама
- 3 чаши листа бейби спанак
Начин на приготвяне:
- Загрей фурната на 400 градуса.
- Разбъркай тиквата, гъбите и лука с 3 супени лъжици зехтин и оцет и подправи със сол и черен пипер. Постави върху тава на един слой и печи до омекване, около 25 до 30 минути.
- Докато зеленчуците се приготвят, извади сьомгата от хладилника и я остави да престои на стайна температура. За около 10 минути. Подправи със сол и черен пипер.
- Загрей голям тиган на средно висока температура. Чугунът е добър вариант. Сложи останалата супена лъжица зехтин и сьомгата в тигана.
- Готви сьомгата, докато се повдигне лесно с шпатула и покафенее. За около 3 минути. Обърни и изпечи от другата страна, за около 1 минута, докато сьомгата стане почти непрозрачна в центъра. Веднага извади сьомгата в чиния.
- Когато зеленчуците са готови, извади тавата от фурната и веднага добави спанака в горещия тиган. Разбъркай с шпатула, докато зеленчуците се разбъркат и спанакът се сготви.
- Сервирай сьомгата върху зеленчуците.
Наслади се на тази вкусна рецепта по време на H-Burn и във фаза 3 на Ключът към бързия метаболизъм.